Η διαφορετική ματιά στην καθημερινότητα του κορωνοϊού της Βασιλικής Ηλιακοπούλου μας συγκίνησε όλους και έκανε τα σκίτσα της viral.

Ιδιαίτερα αυτό του λοιμοξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα έγινε γνωστό σε όλα τα μέσα.

Η καλλιτέχνης εξακολουθεί να δέχεται εκατοντάδες μηνύματα θαυμασμού για το έργο, αλλά και την συνολική καλλιτεχνικής
της ματιά απέναντι στην πανδημία.


Δεκάδες σκίτσα, με λιτές γραμμές τους, αποδίδοντας με ακρίβεια όλα τα συναισθήματα των ανθρώπων που σχεδίασε μας έδειξε την ανθρώπινη πλευρά όλων αυτών που εργάστηκαν και συνεχίζουν να το κάνουν για όλους εμάς, για να έχουμε τα λιγότερα θύματα απέναντι σε αυτή την πανδημία που έχει πλήξει την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Εκτός από τον κ. Τσιόδρα η κ. Ηλιακοπούλου φιλοτέχνησε και σκίτσα άλλων ιατρών, νοσοκόμων και γενικά ανθρώπων που από το δικό τους μετερίζι έβαλαν το δικό τους λιθαράκι σε αυτή τη μάχη με την πανδημία. Όπως επισημαίνει η ίδια η καλλιτέχνης σε όλα τα έργα της προσπάθησε να αποτυπώσει πιο σφαιρικά αυτό που συμβαίνει, σε όλη την τραγικότητά του.


Ποια είναι η Βασιλική Ηλιακοπούλου

Η Βασιλική Ηλιακοπούλου έχει τελειώσει τη Σχολή Καλών Τεχνών. Από το 1992 ασχολείται με την εκπαίδευση. Το 1996 διορίστηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγήτρια καλλιτεχνικών μαθημάτων

Έχει διδάξει σε μαθητές της τεχνικής εκπαίδευσης ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο, για την εισαγωγή τους στην
τριτοβάθμια εκπαίδευση με άριστα αποτελέσματα.

Επίσης έχει διδάξει σε πολλά δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ. Έχει πλήθος κριτικών σε εφημερίδες, περιοδικά ραδιόφωνο και τηλεόραση.Ως φοιτήτρια αριστούχος του τμήματος ζωγραφικής στην ΑΣΚΤ συμμετείχε στην έκθεση φοιτητών στη Γρανάδα Ισπανίας. Έχει μεταπτυχιακό στον Φωτισμό και τώρα τελειώνει το μεταπτυχιακό της στις Γραφικές Τέχνες με Πολυμέσα.

Ζωγραφικοί πίνακές της έχουν προβληθεί από τηλεοπτικές σειρές. Έργα της εκτίθενται σε μουσεία, στο Δήμο Ηλιούπολης, στο μουσείο της Σαντορίνης, στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης ιδιωτικές συλλογές, ιδιωτικές σχολές και κολλέγια όπως Δομή, New York και σε φαρμακευτικές εταιρείες.