Για το ρατσισμό που έχει βιώσει και, όπως λέει, συνεχίζει ακόμα να βιώνει, μίλησε η Μέγκι Ντρίο, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό “Λοιπόν” και τη Ρενέ Σαραντινού.

Ρατσισμό έχεις αντιμετωπίσει;

Έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές ρατσισμό, μάλιστα τον αντιμετωπίζω ακόμα και τώρα.

Για ποιο λόγο;

Για την Αλβανία, για πολλά πράγματα… Ακόμα και από λεγόμενες “φίλες” μου, που μπορεί να έβαζαν κάποιες “ταμπέλες” μπροστά στο όνομά μου ή μπροστά στη δουλειά που έκανα τώρα στην εκπομπή “Ευτυχείτε”, οι οποίες με έλεγαν “πανελίστρια”, που κι αυτό εγώ το βλέπω σαν ρατσισμό.

Θεωρείς ρατσιστικό να σε αποκαλούν “πανελίστρια”;

Σε μια πρωινή εκπομπή, σε μια δουλειά όπως το πάνελ, να πεις “πανελίστρια” δεν μου αρέσει.

Πώς θα ήθελες να σε αναφέρουν;

Σαν ένα κομμάτι μιας εκπομπής, ένα νέο κορίτσι που κάνει ξεκίνημα στην τηλεόραση. Η έκφραση μερικές φορές είναι αυτή που κάνει τη διαφορά, όπως και οι λεπτομέρειες. Γι’ αυτό και μερικές κοπέλες, ειδικά από το GNTM, δεν είναι δίπλα μου αυτή τη στιγμή, γιατί δεν τις θεωρώ καν στο επίπεδό μου, ούτε στο IQ μου.

Βλέπω κάποιες συνεντεύξεις που δίνονται από πρώην συμπαίκτριές μου και λέω “κορίτσι μου, έχεις να μας πεις κάτι άλλο; Γιατί ένα μήνα μου εμφανίζεις αγκαλιές και φιλιά στα μπουζούκια”. Θα μας πουν κάτι για την καριέρα τους; Αν δεν έχεις, κάτσε σπίτι σου και μη μιλάς, μη δίνεις συνεντεύξεις. Αυτό έχει καταντήσει αηδιαστικό.