Αν και μέχρι πρότινος έμοιαζε αδύνατο, ο ιδιοκτήτης της Μακάμπι, Ντέιβιντ Φέντερμαν, δήλωσε πως είναι τελικά εξαιρετικά πιθανό να ολοκληρωθεί η σεζόν στην Euroleague.

Η ομάδα του λαού έχει έρθει σε ρήξη με την λίγκα και αρκετές άλλες ομάδες, καθώς γνωστοποίησε ότι σε περίπτωση επανεκκίνησης στην Ευρωλίγκα, θα προτιμήσει να παίξει στην τελευταία κι όχι στις εγχώριες διοργανώσεις, όπως αναφέρει το sport-fm.

«Δεν γίνεται διαφορετικά, γιατί έχουμε υπογράψει συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα και οι ημερομηνίες θα συμπίπτουν. Ίσως να μη χρειαστεί καν να απέχουμε από το πρωτάθλημα, αν η Ευρωλίγκα τελικά δεν συνεχιστεί. Αν και υπάρχουν πολλές προτάσεις από κυβερνήσεις που είναι πρόθυμες να φιλοξενήσουν αγώνες. Πριν λίγες εβδομάδες δεν περίμενα ότι θα γίνει αυτό, αλλά συμβαίνει και τώρα είναι πάνω από 50% οι πιθανότητες να επιστρέψουμε», τόνισε.

«Υπάρχει ένα γκρουπ 3-4 ομάδων που κάνουν ακριβώς το αντίθετο από ό,τι λέμε ή θέλουμε εμείς. Αν είναι μέρα, θα πουν πως είναι νύχτα. Ίσως θεωρούν ότι είναι καλύτερα χωρίς τη Μακάμπι. Με έχει ενοχλήσει πολύ η στάση τους. Αφού έχουμε συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα, γιατί να μην περιμένουμε μια εβδομάδα να δούμε οριστικά αν θα συνεχιστεί ή όχι;», πρόσθεσε.