Αποκαταστάθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση των ΕΛΤΑ, η ταχυδρομική σύνδεση με τις περισσότερες χώρες του εξωτερικού, δίνοντας και πάλι τη δυνατότητα αποστολής ταχυδρομικών αντικειμένων προς τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους προορισμούς, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία κ.ά.

Υπενθυμίζεται, ότι οι περιορισμοί στις αεροπορικές μεταφορές παγκοσμίως, λόγω της εξάπλωσης του covid-19, είχαν προκαλέσει πολλές δυσχέρειες στην ανταλλαγή ταχυδρομείου μεταξύ των χωρών.

Η αποκατάσταση της ταχυδρομικής σύνδεσης της χώρας με το εξωτερικό είναι αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών των Ελληνικών Ταχυδρομείων, σε συνεργασία με ταχυδρομικούς φορείς του εξωτερικού, προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος των αεροπορικών διαβιβάσεων και να βρεθούν εναλλακτικοί τρόποι μεταφοράς της αλληλογραφίας, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση των ΕΛΤΑ.

Ωστόσο, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τονίζουν ότι οι χρόνοι επίδοσης της αλληλογραφίας διαφοροποιούνται από προορισμό σε προορισμό και προειδοποιούν για καθυστερήσεις.

Επίσης, πολλές χώρες του εξωτερικού έχουν διακόψει την αποστολή ταχυδρομικών αντικειμένων προς την Ελλάδα.

Οι χώρες που εξυπηρετούνται είναι οι εξής:

Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ισλανδία, Ιταλία, Καναδάς, Κατάρ, Κίνα, Κύπρος (μόνο α' προτεραιότητα), Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Αφρική, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία, Φινλανδία.

Για άμεση ενημέρωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν συχνά στην ιστοσελίδα www.elta.gr, όπου αναρτάται ο επικαιροποιημένος πίνακας των χωρών που εξυπηρετούνται.