Στο δεύτερο στάδιο της άρσης μέτρων περνά η Ελλάδα με την επιστροφή των μαθητών της Γ Λυκείου στο σχολείο, όπως επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος κατά την ενημέρωση επανέλαβε τους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουν οι μαθητές.

"Η νέα καθημερινότητα στα σχολεία είναι η εξής:

Περιορίζεται ο συνωστισμός κατά την προσέλευση-αποχώρηση σε σχολική μονάδα φροντίζοντας να τηρούνται αποστάσεις μεταξύ των μαθητών. Δεν πραγματοποιείται συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο πριν από την έναρξη του προγράμματος,. Η καθιερωμένη διαδικασία πραγματοποιείται στις αίθουσες. Οι σχολικές αίθουσες πρέπει να διαμορφωθούν έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η απόσταση μεταξύ των μαθητών στο πλαίσιο του εφικτού, δηλαδή ένας μαθητής ανά θρανίο. Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός μαθητών ανά σχολική αίθουσα ορίζεται στους 15. Τάξεις ή τμήματα τάξεων με περισσότερους των 15 μαθητών χωρίζονται σε υποτμήματα ίσης δυναμικής και εφαρμόζουν εκ περιτροπής διδασκαλία. Η απόσταση μεταξύ των μαθητών πρέπει να είναι ίση με 1,5 μέτρο. Αν μία αίθουσα δεν επαρκεί για την τήρηση αυτής της απόστασης, τότε το τμήμα ανεξαρτήτως αριθμού των μαθητών χωρίζεται σε υποτμήματα" επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς και στη συνέχεια επεσήμανε τι πρέπει να γίνει στα διαλείμματα των μαθημάτων:

"Σταδιακή και με σειρά έξοδος των μαθητών στο προαύλιο, διαφορετικοί χώροι για τους μαθητές κάθε τμήματος στο προαύλιο, φυσικός αερισμός των αιθουσών στο διάλειμμα, απαγόρευση παιχνιδιών με μπάλα, όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ. Εκτός από τη διαρρύθμιση των σχολικών αιθουσών, σημαντική είναι και η αποσυμφόρηση του γραφείου των εκπαιδευτικών".