Νέα απεργία πείνας ξεκίνησε από το Σάββατο 9 Μάη ο Βασίλης Δημάκης, λίγο μετά την διακοπή της προηγούμενης, με αίτημα τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, για εκπαιδευτικούς λόγους.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει, η νίκη εκείνης της απεργίας πείνας, η οποία συνοδεύτηκε από μεγάλο κύμα συμπαράστασης, με αποδοχή του αιτήματός του, απαντήθηκε στη συνέχεια με ρεβανσισμό από το κράτος, αφού τέθηκε «σε ειδικό καθεστώς έκτισης ποινής, στα υπόγεια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου εκτίουν ποινές συγκρατούμενοι μου, με το άρθρο 187Α, όπερ μεθερμηνευομενον (συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση) άρθρο για το οποίο ουδέποτε είχα κατηγορηθεί».

Στη δήλωση του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μετά την τελευταία πράξη βασανισμού μου από την Γ. Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου που με μετήγαγε στον Κορυδαλλό αλλά με έθεσε σε ειδικό καθεστώς έκτισης ποινής, στα υπόγεια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου εκτίουν ποινές συγκρατούμενοι μου, με το άρθρο 187Α, όπερ μεθερμηνευόμενων (συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση) άρθρο για το οποίο ουδέποτε είχα.

Η στοχευόμενη κ δόλια πράξη της ένεκα στιγματισμού μου, αποτελεί και την τελευταία πράξη κατά της ζωής και της αξιοπρέπειας μου. Η αήθης και εξοντωτική επίθεση που έχω δεχτεί το τελευταίο διάστημα, αλλά και ο επαίσχυντος   εμπαιγμός μου από "δημόσιους λειτουργούς", που υπηρετούν, υποτίθεται, θέσεις ευθύνης και δη μάλιστα της δικαιοσύνης, δεν έχει προηγούμενο!

Μετά και το σημερινό, αβίαστα εξάγεται το συμπέρασμα, ότι στόχος τους είναι να με απομακρύνουν, από όλα όσα έχω ονειρευτεί και με γεωμετρική πρόοδο κάνω πράξη»

Η απροκάλυπτα εμπαθής και απάνθρωπη, εγωιστική συμπεριφορά τους προς το πρόσωπό μου, αποκαλύπτει την ψυχική μοχθηρία και την ξιπασιά τους... Μιλούμε πλέον για μικρόψυχους βασανιστές και γδάρτες ονείρων».