Αρχές εβδομάδας ξεκινάει την λειτουργία του το Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας.

Οι άνθρωποι της διοικούσας επιτροπής του Σταδίου βρίσκονται σε πυρετό προετοιμασιών προκειμένου να προχωρήσουν σε όλα τα μέτρα ασφαλείας και της τήρησης των κανόνων που ορίζει το πρωτόκολλο υγείας, μετά τις νέες συνθήκες που έχει διαμορφώσει ο κορωνοϊός.

Βέβαια η άρση της καραντίνας του Σταδίου δεν θα είναι πλήρης και ούτε το αθλητικό αυτό «στολίδι» της Πάτρας θα ανοίξει τις πύλες του για τους 1.000 και παραπάνω πολίτες που έχουν βγάλει την κάρτα υγείας και συνήθιζαν να προπονούνται στους χώρους του.

Το Παμπελοποννησιακό, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, θα ανοίξει τις πύλες του σε πρώτη φάση για τους αθλητές που κάνουν υψηλού τύπου πρωταθλητισμό.

Οι δύο αθλήτριες που έχουν επιλεχθεί για να κάνουν τις πρώτες προπονήσεις εκεί, μετά από το διάστημα αυτό της καραντίνας, θα είναι η πρωταθλήτρια μαραθωνοδρόμος Αλεξία Παππάς που είχε έρθει από την Αμερική για προετοιμασία στην πόλη μας  και η σπρίντερ της Ολυμπιάδας Πατρών και της Εθνικής ομάδας, Δέσποινα Μουρτά. 

Οι όροι θα είναι αυστηροί. Μαζί τους θα είναι μόλις δύο άτομα, οι δύο προπονητές τους, κανείς άλλος. Για να μπορέσουν τα δύο κορίτσια μαζί με τους προπονητές τους να μπουν στο Στάδιο θα χρειαστεί να δώσουν έναν πακτωλό από χαρτιά και πιστοποιητικά. 

Μέτρα ασφαλείας και προστασίας

Στην είσοδο του Σταδίου θα υπάρχει μηχάνημα θερμομέτρησης, αντισηπτικά, θα δοθούν μάσκες ενώ εκεί θα βρίσκεται και ιατρική ομάδα. 

Οι δύο αθλήτριες επειδή πριν από μερικές μέρες ξεκίνησε η αλλαγή του χλοοτάπητα του κεντρικού γηπέδου του Σταδίου (ένα έργο που είχε δρομολογηθεί και υλοποιείται) θα προπονηθούν στο βοηθητικό.

Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν να μπαίνουν και άλλοι αθλητές στίβου που κάνουν πρωταθλητισμό και τόσο καιρό βρίσκονταν μακριά από τους αθλητικούς χώρους και τα γήπεδα.

«Περιμένουμε οδηγίες για τα επόμενα βήματα της λειτουργίας του Σταδίου» τονίζει ο κ. Ζώτος σχετικά με τους αθλητές που το Στάδιο θα υποδεχθεί στη συνέχεια, στο επόμενο δηλαδή διάστημα.

«Προχωράμε βήμα – βήμα» συμπληρώνει. Αξίζει να αναφέρουμε ο δήμος έχει ορίσει ειδική επιτροπή των αθλητικών εγκαταστάσεων που ασχολείται ειδικά με το ζήτημα του κορωνοϊού, έτσι ώστε να είναι έτοιμη να κινηθεί με τις οδηγίες του υπουργείου και των ειδικών.