Εν αναμονή βρίσκονται στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων για το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας.

Το φεστιβάλ που αποτελεί ένα από τα πιο ζωντανά πολιτιστικά κύτταρα της Πάτρας και κάθε καλοκαίρι κάνει συντροφιά στους Πατρινούς ταξιδεύοντας τους μέσα από τις εκδηλώσεις του, θα είναι φέτος αρκετά διαφορετικό σε σύγκριση με τα υπόλοιπα χρόνια.

Κρίνοντας από τις τελευταίες εξαγγελίες του υπουργείου Πολιτισμού και της Λίνας Μενδώνη το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, θα γίνει  - γιατί και αυτό πριν δεν ήταν σίγουρο- από τη στιγμή που οι ανοικτές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, από τις 15 Ιουλίου και μετά.

Το ζήτημα πλέον για τους ανθρώπους του φεστιβάλ είναι πώς θα γίνει, κάτω από ποιους όρους και κανόνες, έτσι ώστε να καταρτιστεί εκ νέου το πρόγραμμα του και οι εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει.

Όλα αυτά θα φανούν όταν υπογραφτεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που θα αναφέρει όλες τις σχετικές λεπτομέρειες, προκειμένου να μπορέσουν οι ιθύνοντες του Διεθνούς Φεστιβάλ, να βγάλουν ένα πλάνο.

Αυτή τη στιγμή πάντως βαδίζουν στον αέρα και δεν μπορούν να προχωρήσουν σε αποφάσεις. Το προηγούμενο πλάνο που είχε διευθετηθεί πριν από τον κορωνοϊό δεν ισχύει καθώς είναι λογικό ότι ένα σημαντικό μέρος των παραγωγών που είχαν «κλειστεί» δεν θα μπορέσουν να έρθουν στην Πάτρα.

Το πιθανότερο από τη στιγμή που ακόμα και αν γίνουν εκδηλώσεις πολλές παραγωγές θα ακυρώσουν τις περιοδείες τους για οικονομικούς λόγους αφού με 400 ή και 500 θεατές στο Ρωμαϊκό Ωδείο δεν θα βγάζουν ούτε τα έξοδα τους, είναι φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ να στηριχθεί κυρίως σε δικές του παραγωγές και σε ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό.

Οι δικές του παραγωγές είναι μία τάση που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια, με διάφορες θεματικές ενότητες και εκδηλώσεις. Όμως όλα θα κριθούν από τους όρους και τους κανόνες που θα αναφέρονται από το υπουργείο για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό.