Τα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό στο Πακιστάν κατέγραψαν νέα μεγάλη αύξηση και ξεπέρασαν τα 25.000.

Μερικές ώρες προτού η κυβέρνηση της χώρας προχωρήσει στην άρση των μέτρων περιορισμού. Η χώρα καταγράφει αριθμούς νέων κρουσμάτων που συγκαταλέγονται στους υψηλότερους στον κόσμο το τελευταίο διάστημα.

Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι επιβεβαιώθηκαν 1.764 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 το προηγούμενο 24ωρο, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει έτσι τους 25.837. Οι θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19 αυξήθηκαν κατά 30, στους 594.

Ωστόσο Σάββατο χαλαρώνουν τα μέτρα από τον κορωνοϊό

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, ο Ιμράν Χαν, έχει ανακοινώσει πως το lockdown, το οποίο δεν εφαρμόστηκε παρά μόνο εν μέρει στη χώρα, αίρεται το Σάββατο, καθώς εντείνεται η ανησυχία για την οικονομία της χώρας, που βυθίζεται στην ύφεση.

Ο Χαν σημείωσε ότι η άρση των περιορισμών θα γίνει κατά φάσεις και προειδοποίησε πως η πανδημία μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο εάν ο κόσμος δεν παίρνει προφυλάξεις. Επισήμανε ότι οι περιορισμοί ενδέχεται να επιβληθούν ξανά, αν διαπιστωθεί πως η κατάσταση επιδεινώνεται, ενω εντύπωση κάνουν οι εικόνες με τα γεμάτα από κόσμο τεμένη.

Οι κυβερνητικοί χειρισμοί για την αντιμετώπιση της πανδημίας επικρίνονται από επιστήμονες, που εκφράζουν ανησυχία πως η εξάπλωση του κορωνοϊού στον πληθυσμό των 210 εκατομμυρίων κατοίκων του Πακιστάν θα γονατίσει το σύστημα υγείας, που ήδη αντιμετώπιζε σωρεία προβλημάτων. Αν και το Ισλαμαμπάντ έκανε λόγο για ελάχιστα κρούσματα τον Φεβρουάριο, οι αριθμοί ανεβαίνουν με μεγάλη ταχύτητα από τα μέσα Μαρτίου. Κατά μέσον όρο, οι αρχές καταγράφουν 1.000 κρούσματα και περί τους 27 θανάτους καθημερινά την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, που βασίζεται σε επίσημες ανακοινώσεις.