Σε εγκληματική ενέργεια οφείλεται ο θάνατος γνωστού 39χρονου αντιεξουσιαστή που είχε βρεθεί νεκρός στο σπίτι του στην Καισαριανή στις αρχές της εβδομάδας.

Όπως διαπιστώθηκε, ο άνδρας, που ήταν μέλος του Ρουβίκωνα, έφερε τραύματα από μαχαίρι, που του τα είχε προκαλέσει η 39χρονη σύντροφός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν την Πρωτομαγιά, στο σπίτι που διέμενε το ζευγάρι στην Καισαριανή.

Οι δύο τους φέρονται να καυγάδιζαν, όταν η 39χρονη πήρε ένα μαχαίρι με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον σύντροφό της.

Στην αρχή η γυναίκα υποστήριξε ότι ήταν ατύχημα και ότι δεν ήθελε να τον σκοτώσει.

Κατά την έρευνά τους, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο διαμέρισμα του ζευγαριού, 10 μαχαίρια, ένα σπρέι πιπεριού, ένα σπρέι άγνωστης χημικής ουσίας και κάνναβη.

Ο αποχαιρετισμός του 39χρονου μέλους του Ρουβίκωνα σε αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα:

«Την Παρασκευή 1 Μαΐου 2020, ο σύντροφος, φίλος, μα πάνω απο όλα αδερφός μας, Λεωνίδας, έκανε το πιο μακρινό του ταξίδι. Ενα ταξίδι που οπως πίστευε ο ίδιος θα είναι μακριά από το σκοτάδι, έξω απο την μαυρίλα που βιώνουμε όλοι μας. Μια μαυρίλα που άσπριζε καθε φορά που βλέπαμε το χαμόγελό σου. Ένα φωτεινό ορίζοντα που γινόταν καταγαλανος, καθε φορά που μας θύμιζες πως η αλληλεγγύη, η αγωνιστικότητα, η επίθεση σε κράτος, κεφάλαιο, φασισμό είναι υποχρέωση όλων μας. ''Στον δρόμο'', όπως έλεγες. ''Χωρίς πολλα λόγια, με πράξεις. Τα λόγια χωρίς πράξεις είναι τίποτα, τα λόγια πρέπει να ακολουθούν τις πράξεις''. Έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε Λεώ. Έχοντας τα λόγια σου στην καρδιά μας για να ωθούν την ψυχή και τα σώματά μας στην πράξη. Εκεί ακριβώς θα συνεχίσουμε αδερφέ, εκεί θα συνεχίσεις να στέκεσαι ανάμεσά μας κρατώντας την κοκκινόμαυρη σημαία και φορώντας την κιτρινόμαυρη μπλούζα. Είναι υπόσχεση, δέσμευση, μα πάνω από όλα, υποχρέωσή μας.

Ο Λεωνίδας συμμετείχε στον Ρουβίκωνα, στο Κ* Βοξ, στο Δίστομο. Ήταν και μέλος της αντιφασιστικής ορίτζιναλ. Συμμετείχε ενεργά κάνοντας βάρδιες, πετώντας τρικάκια, κρατώντας βαριοπούλα, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο ''για τον δικέφαλο'' όπως έλεγες. Ήταν από τους πρωτοστάτες στις κινήσεις ενάντια στις μαφίες ναρκωτικών, όντας διατεθειμένος να βάλει μπροστά ακόμα και την ίδια του τη ζωή. Γιατί όπως έλεγες ''για να κερδίσουμε σύντροφοι πρέπει να βγούμε μπροστά. Αν θέλει θυσίες ο αγώνας, σκεφτείτε πόσες θυσίες χρειάζονται για να κερδίσεις».

Πηγή: protothema.gr