Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας και οι τοπικοί Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων προχώρησαν σε κοινό ψήφισμα υπερασπιζόμενοι την υπογειοποίηση του τρένου, τη λειτουργία προαστιακού και την δημιουργία Γραμμικού Πάρκου στην επιφάνειά του. Οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων που συμμετείχαν ήταν οι εξής: 16ο Δημοτικό Σχολείο «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ», 48ο Δημοτικό Σχολείο, 64ο Δημοτικό Σχολείο, 13ο Γυμνάσιο, 21ο Γυμνάσιο, 9ο Λύκειο και 11ο Λύκειο.

Αναλυτικά το ψήφισμα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας και οι τοπικοί Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων ως φορείς ψυχαγωγίας, επιμόρφωσης και στήριξης παιδιών και των οικογενειών τους, θεωρούμε ότι η ανάπτυξη και η ανάπλαση των συνοικιών με σύγχρονα δεδομένα είναι βασικό σημείο πνευματικής, ψυχολογικής και σωματικής ενδυνάμωσης. Η δυνατότητα αδάπανης μετακίνησης και ψυχαγωγίας, η αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση, η δημιουργία αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών είναι εργαλεία βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των λαϊκών οικογενειών.

Για τον λόγο αυτό, τασσόμαστε υπέρ ενός σύγχρονου υπογειοποιημένου τρένου με ταυτόχρονη λειτουργία προαστιακού και επιφανειακού Γραμμικού Πάρκου. Μια τέτοια προοπτική αξίζει στους κατοίκους της γειτονιάς και της πόλης μας. Κάθε άλλη λύση απαξιώνει την αξία της ζωής μας καταδικάζοντάς μας να ζούμε στην μιζέρια, σε γειτονιές υποβαθμισμένες, ξεκομμένοι από το παραθαλάσσιο μέτωπο. Η -όπως κι όπως- επίγεια διέλευση του τρένου προωθεί μονομερώς την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ολίγων και βάζει σε δεύτερη μοίρα όλο το μέλλον της γειτονιάς και της πόλης μας.

Συνοψίζοντας:

-Συμμετέχουμε στις διεκδικήσεις μαζί με το Δήμο Πατρέων και τους υπόλοιπους φορείς της πόλης, για πλήρη υπογειοποίηση του τρένου, τη λειτουργία του προαστιακού και την δημιουργία ενός Γραμμικού Πάρκου στην επιφάνεια του.