Το Σωματείο "Ιπποκράτης" αναφέρει σε ανακοίνωση του:

"Το Υπουργείο Υγείας, πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την επιστροφή της Δημόσιας Υγείας, των Δημόσιων Νοσοκομείων, συνεπώς και του δικού μας, στην κανονικότητα.

Μια κανονικότητα όμως, που για το Νοσοκομείο μας δεν φαίνεται να είναι εύκολη, αλλά κιάν γίνει σίγουρα δεν θα έχει καμία σχέση με την συνήθη προ κορονοϊού λειτουργία μας.

Δεδομένου ότι οι χωροταξικές ανακατατάξεις και οι λειτουργικές αλλαγές πού έγιναν, έγιναν βεβιασμένα και όχι στην σωστή κατεύθυνση, χωρίς διάλογο με τους φορείς του Νοσοκομείου μας και δυστυχώς χωρίς να ληφθεί υπόψιν η επόμενη ημέρα, εξουθενώνοντας γι΄ αυτό δυστυχώς το προσωπικό μας που εν μέσω εφημερίας υποχρεώθηκε σε πλήρη μετακόμιση, παρ΄ ότι προϋπήρχε το σχετικό πετυχημένο παράδειγμα του ΠΠΝΡΙΟΥ, που θα έπρεπε να ληφθεί υπόψιν.

Δυστυχώς:

έγιναν χωροταξικές και λειτουργικές αλλαγές χωρίς κανένα σχεδιασμό, κάτι που θα μπορούσε και έπρεπε να υπάρχει, έτσι ώστε οι όποιες παρεμβάσεις να είχαν λειτουργικό και επενδυτικό χαρακτήρα για το Νοσοκομείο μας.
έγιναν ερήμην όλων μας και αυτό είχε ως συνέπεια αυτά τα τραγικά αποτελέσματα που βιώνουμε, αποτελέσματα για τα οποία δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε πλήρως.

Δυστυχώς έγιναν κινήσεις πού τίναξαν, θα μπορούσαμε ευθαρσώς να πούμε, την υγεία στην περιοχή μας στον αέρα, λυπούμαστε που το λέμε, δυστυχώς όμως αυτή είναι η πραγματικότητα, κι αυτήν την πραγματικότητα σαφώς δεν την καλύπτουν ούτε οι επικοινωνιακές φιέστες, ούτε βεβαίως οι επικοινωνιακές αναφορές, περί πετυχημένου εγχειρήματος.
Για να βγούμε λοιπόν απ΄ αυτόν τον λαβύρινθο, για να βγούμε απ΄ αυτήν την κατάσταση, χρειάζεται και πρέπει να γίνει ουσιαστική και αντικειμενική συζήτηση, σύσκεψη όλων των σχετικών παραγόντων, για να υπάρξει ένας σοβαρός και ουσιαστικός σχεδιασμός, γενικά για όλο τον Νομό μας και κατ΄ επέκταση ειδικά για το Νοσοκομείο μας, για τον ρόλο που αυτό θα πρέπει να παίξει, μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο αυτής της περιόδου.

Είναι αδιανόητο, να συμβαίνουν πράγματα που ξεπερνούν ακόμη και τις κείμενες αποφάσεις και κατευθύνσεις του αρμόδιου Υπουργείου, όπως η περίπτωση της περίθαλψης κρουσμάτων από τον Αγ. Ανδρέα, την στιγμή που δεν ήταν και δεν είναι Νοσοκομείο Αναφοράς και αυτό να το θεωρούμε και επίτευγμα.

Επειδή βλέπουμε, στο πλαίσιο αυτής της επαναφοράς να γίνονται και πάλι διαδικασίες που διακατέχονται απ΄ αυτό το γνωστό πνεύμα που κυριάρχησε στον απαράδεκτο σχεδιασμό που έχουμε, αν και τώρα βλέπουμε να γίνονται κάποιες συζητήσεις και δυστυχώς όχι με το σύνολον του δυναμικού μας, το Δ.Σ του Σωματείου μας, συνεδριάζοντας σχετικά, αποφάσισε να κάνει κάποιες προτάσεις, αν και είχε την άποψη ότι αυτοί πού διαμόρφωσαν αυτές τις καταστάσεις, αυτές τις κινήσεις και επιλογές, να αναλάβουν και τις ευθύνες, της αναγκαίας και απαραίτητης και μάλιστα άμεσης και λειτουργικής επαναφοράς του Νοσοκομείου μας.

Έτσι λοιπόν πέρα από την προαναφερόμενη πρόταση της σύσκεψης όλων των παραγόντων, για έναν σοβαρό σχεδιασμό σε επίπεδο νομού, σε ότι αφορά το Νοσοκομείο μας και την λειτουργία του για το επόμενο διάστημα που σαφώς δεν μπορεί να παραμείνει ως έχει, προτείνουμε:

α). Στον δεύτερο όροφο της νέας πτέρυγας, που σαφώς δεν είναι ούτε μονάδα ούτε κλινική λοιμώξεων, να μεταστεγαστεί η πνευμονολογική που θα πρέπει να είναι στον χώρο που είναι οι κλίνες τύπου ΜΕΘ και στο υπόλοιπο τμήμα η
μία εκ των δύο παθολογικών.
β). Στον τρίτο ή τον τέταρτο όροφο του 7ορόφου, απ΄ όπου δηλ. θα φύγει η όποια παθολογική, να μεταφερθεί η χειρουργική με την ΩRL.
γ). Στον 6ο όροφο παραμένει η Ορθοπεδική μαζί με την Οφθαλμολογική
δ). και στον 7ο όροφο η ΠΛΑΣΤΙΚΗ με την ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ.
Επαναφέροντας παράλληλα ως εναλλακτική πρόταση αυτήν του επενδυτικού χαρακτήρα, παλιότερη πρόταση μας, για σχετική αξιοποίηση του 7ου ορόφου, του 7ορόφου κτιρίου, όπου θα μπορεί στη συνέχεια να στεγαστεί η πνευμονολογική κλινική.

Πέρα απ΄ αυτά, εμείς επιμένουμε και λέμε, ότι δεν θα έπρεπε και δεν θα πρέπει και τα δύο Νοσοκομεία της πόλης μας να ασχολούνται με τον κορονοϊό, δεδομένου ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις και άλλες εφικτές επιλογές που τώρα ψύχραιμα μπορούμε να τις δούμε και να δρομολογηθούν.

Κλείνοντας να σας γνωστοποιήσουμε την πάγια θέση μας, την σχετική διεκδίκηση μας, για το Νοσοκομείο μας:

Τόσο του αναγκαίου και απαραίτητου χωροταξικού και λειτουργικού επανασχεδιασμού του Νοσοκομείου μας.
Όσο και του μονόδρομου για την περαιτέρω ανάπτυξη του Νοσοκομείου μας, που είναι η ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ, μια νέα πτέρυγα για την οποία τις επόμενες ημέρες θα πάρουμε την πρωτοβουλία σχετικής ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΦΟΡΕΩΝ, όπως ήδη το έχουμε αποφασίσει ως Δ.Σ, με σκοπό και στόχο όλοι μαζί να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε αυτήν την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για το Νοσοκομείο μας, την άκρως αναγκαία και απαραίτητη για την περιοχή μας ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ."