Άδεια για προσγείωση και ανεφοδιασμό στο ελικοδρόμιο δίπλα στο Παλάτι του Κένσινγκτον έδωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ σε ιπτάμενα ασθενοφόρο στη διάρκεια της πανδημίας. Το συγκεκριμένο ελικοδρόμιο χρησιμοποιείται μόνο για τις αερομεταφορές των μελών της βασιλικής οικογένειας.

Ωστόσο, ο Δούκας του Κέμπριτζ, ο οποίος ανέλαβε πατρόνας του ιδρύματος των ιπτάμενων ασθενοφόρων τον Μάρτιο, προσέφερε το Περκς Φιλντ, την έκταση δίπλα στο Κένσινγκτον, όπου είναι ο μόνιμος τόπος κατοικίας της οικογένειάς του, για την προσγείωση ιατρικών ελικοπτέρων όσο επικρατεί η πανδημία του κορονοϊού, με την ελπίδα να σωθούν περισσότερες ζωές. Με τον προσγείωση και τον ανεφοδιασμό στο συγκεκριμένο σημείο, πλέον τα ελικόπτερα δεν θα χάνουν χρόνο να πετούν στο Γουότφορντ όπου είναι η πλησιέστερη βάση ανεφοδιασμού, σύμφωνα με την Evening Standard.

"Τα Ανάκτορα είναι ευτυχή να βοηθούν σε αυτές τις εποχές" είπε βασιλική πηγή στην εφημερίδα. Υπενθυμίζεται πως ο Ουίλιαμ, η Κέιτ και τα τρία παιδιά τους περνούν την περίοδο της καραντίνας στην εξοχική τους κατοικία στο Άνμερ Χολ, στο Νόρφολκ. Ο Ουίλιαμ είναι πρώην πιλότος ελικοπτέρων ερεύνης και διάσωσης και υπηρέτησε στο συγκεκριμένο Σώμα για δύο χρόνια, έως το 2017, όταν παραιτήθηκε για να αναλάβει περισσότερα πριγκιπικά καθήκοντα εκ μέρους της βασίλισσας. Πριν ήταν ιπτάμενος υπολοχαγός στην Ουαλία όπου υπηρέτησε στη RAF στο Άνγκλσεϊ στη Βόρεια Ουαλία.