NEWS | 2: Ειδήσεις - 17: Κόσμος

Πέιτζ Γουίλιαμς - Εγκαταλείπει τη μπάλα για να γίνει... πυροσβέστης

Wed, 06 May 2020 04:54:00 +0300 04:54 Patras Events logo

Αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματα της Ρέιτσελ Γιούνιτ

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια η Πέιτζ Γουίλιαμς θεωρούταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ποδοσφαίρου της Αγγλίας. Βασικό στέλεχος όλων των «μικρών» εθνικών ομάδων, πήρε γρήγορα μεταγραφή στην γυναικεία  Serie A όπου πανηγύρισε με την Μπρέσια την κατάκτηση του νταμπλ το 2016. 

Η ζωή της άλλαξε τους τελευταίους μήνες σε τόσο μεγάλο βαθμό που αποχαιρέτησε το ποδόσφαιρο και μόλις στις 4 Μαΐου ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στο Πυροσβεστικό Σώμα του Μέρσεϊσαϊντ!

Γεννημένη στο Λίβερπουλ, η 25χρονη Γουϊλιαμς εξομολογήθηκε πως πήρε αυτή τη μεγάλη απόφαση μετά από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε το περασμένο καλοκαίρι: «Το περασμένο καλοκαίρι ήταν τρελό. Μόλις είχα αποθεραπευτεί από τον σοβαρό τραυματισμό μου στους χιαστούς, έμεινα ελεύθερη από τη Μπέρμιγχαμ και ουσιαστικά δεν είχα τίποτα. Όλα τα σημάδια με έδιωχναν από το ποδόσφαιρο. Δεν είχα βγάλει χρήματα, δεν έχω δικό μου σπίτι, δεν έχω ιδιαίτερα ακαδημαϊκά προσόντα. Η μητέρα μου πρότεινε την πυροσβεστική και από την πρώτη ημέρα φαίνεται πως πήρα τη σωστή απόφαση».

Ένα από τα σημάδια στα οποία αναφέρθηκε, ήταν σίγουρα και η εμπειρία της στη Ρεάλ Μαδρίτης! Έφτασε «μια ανάσα» από τη γυναικεία ομάδα της «βασίλισσας» όμως στάθηκε ξανά άτυχη. «Πέρασα ένα διάστημα στη Μαδρίτη και όλοι εκεί με είχαν κάνει να πιστέψω ότι θα συνέχιζα την καριέρα μου στη Ρεάλ. Έβλεπα τον Μαρσέλο και του έλεγα ‘καλημέρα'. Τελικά όμως μία παίκτρια δεν έφυγε ως δανεική κι αυτό σήμαινε ότι δεν υπήρχε θέση για εμένα. Τέτοια μικρά πράγματα με έσπρωχναν μακριά από το ποδόσφαιρο, παράγοντες που δεν μπορούσα να ελέγξω».  Έτσι, μόλις στα 25 της χρόνια, η Γουίλιαμς αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματα της Ρέιτσελ Γιούνιτ, η οποία έγινε πυροσβέστης, έχοντας 102 συμμετοχές στην εθνική και μια θέση στο Hall Of Fame του αγγλικού ποδοσφαίρου. Αποφάσισε να πραγματοποιήσει στροφή 180 μοιρών σε ένα επάγγελμα πολύ επικίνδυνο. Όπως δηλώνει η ίδια, οι διαφορές είναι τόσο μεγάλες που «... στο ποδόσφαιρο ένα λάθος μπορεί να στοιχίσει ένα γκολ. Στη νέα μου ομάδα, ένα λάθος ίσως στοιχίσει ζωές. Ξέρω ότι κάθε ημέρα πρέπει να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου για να κρατήσω το Μέρσεϊσαϊντ ασφαλές».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Πάτρα, Αχαΐα, Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο patrasevents.gr

Σχετικά άρθρα

ΑΡΧΗ

loader