Είκοσι χρόνια πριν σαν σήμερα 7 Μαΐου η καρδιά του ευρωπαϊκού Τaekwondo χτυπούσε στην Πάτρα στο κλειστό στάδιο Τοφαλος για το 13ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών & το 12ο Γυναικών που διεξάγονταν από 4-7 Μάη. 

Ο λόγος για τον Μιχάλη Κοτσόπουλο που τότε κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία +84 κιλών μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις στο τριήμερο της διοργάνωσης. Μια σημαντική διάκριση που να σημειωθεί ότι, κανένας ‘πατρινός αθλητής’ δεν έχει επιτύχει έως σήμερα στο συγκεκριμένο άθλημα σε επίπεδο Ανδρών. 

Λίγα λόγια για τον τότε αθλητή και νυν προπονητή πλέον του συλλόγου FIGHT CLUB PATRAS της Πάτρας, μιας μεγάλης ομάδας γνωστή στο ευρύ κοινό με πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό τα τελευταία χρόνια. 

Γεννήθηκε το 1977 στην Πάτρα ξεκίνησε τον αθλητισμό από 7 χρονών κάνοντας τα πρώτα του βήματα στον στίβο όπου και ήταν αθλητής μεσαίων αποστάσεων με διακρίσεις μέχρι την ηλικία των 11 ετών. Στην συνέχεια ασχολήθηκε με το Tae Kwon Do το 1989 το άθλημα το οποίο τον κέρδισε και χάραξε λαμπρή πορεία στον χώρο του αθλητισμού.

Στο άθλημα του Tae Kwon Do υπήρξε επί σειρά ετών πανελληνιονίκης στις κατηγορίες +78 έφηβων -84 και +84 κιλά ανδρών από το (1995-2007).

 Το 2003 ως μέλος της προ-ολυμπιακής ομάδας ATHENS 2004 παρέμεινε ενάμισι μηνά για προετοιμασία στην Κορέα στο Πανεπιστήμιο Κyohn-Hi της Σεούλ, με χορηγό την Νομαρχία Αχαΐας.

Παράλληλα και ως αθλητής του Κick Boxing κατέκτησε δυο πρωταθλήματα Ελλάδας στις κατηγορίες των ανδρών στα -90 τις χρόνιες 1998-1999 επί (Π.Ε.Κ.) 

Mετά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2004 στην Πάτρα ως πρωταθλητής και γνωστός πλέον στο ευρύ κοινό, ανοίγει την σχολή Τae Kwon Do και Kick Boxing στην Πατρα κρατώντας το διπλό ρολό αθλητή και προπονητή μαζί, θέλοντας να αγωνιστεί λίγα χρόνια ακόμα για την ομάδα του νεοσύστατου τότε συλλόγου.

Η τύχη όμως δεν στάθηκε με το μέρος του, και ένας σοβαρός τραυματισμός σε τροχαίο τον έκανε να αφήσει τα τερέν πολύ νωρίς, συγκεκριμένα τον Μάη του 2006 μετά από μια σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ όχημα έκοψε τα όνειρα του στην μέση. 

Κορυφαίες του εμφανίσεις σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο ήταν η 3η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών το 2000 καθώς και η συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Λυών της Γαλλίας αλλά και η 3η θέση στο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Ανδρών (W.U.C) το 2002 στην Καλιφόρνια της Αμερικής.

Σε διεθνές επίπεδο στο εξωτερικό κατέκτησε πλήθος μεταλλίων σε πολλά οpen πρωταθλήματα σε Γερμάνια – Ολλανδία – Βέλγιο – Τυνησία κ.α.

Η πολιτεία έχει επιβραβεύσει τις επιτυχίες του με τον διορισμό του στο Πυροσβεστικό Σώμα ως αθλητής σε μόνιμη θέση.

Έχει αναλάβει στο παρελθόν με τους συνεργάτες του την διεκπεραίωση  σημαντικών πρωτάθληματων στην πόλη της Πάτρας, όπως τα Πανελλήνια πρωταθλήματα Εφήβων Νεανιδων και Ανδρων Γυναικών στο κλειστό του Απόλλωνα και στο Τόφαλος  αντίστοιχα. 

Σήμερα είναι επίσημα μέλος της Αθλητικής επιτροπής του Δήμου Πατρέων και προσφέρει τις γνώσεις του στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην Αχαΐα.