Στο σπίτι πέρασε την καραντίνα η πρωταθλήτρια της Ολυμπιάδας Δέσποινα Μουρτά, όπως όλοι μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν βρήκε τον τρόπο για να προσαρμόσει την προετοιμασία της και την προπόνηση της πάνω στις νέες συνθήκες.

Άλλωστε, ένα από τα μότο που την χαρακτηρίζει είναι ότι όταν αγαπάει κανείς κάτι βρίσκει πάντα τον τρόπο για να ασχοληθεί μαζί του και να βελτιωθεί, με δεδομένες τις καταστάσεις που προκύπτουν κάθε φορά.

Η ίδια τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr. «Την καραντίνα την πέρασα στο σπίτι, με πολύ διάβασμα για την σχολή και με γυμναστική. Προπόνηση έκανα είτε στο σπίτι, είτε έξω στον δρόμο».

Αυτό που της έχει λείψει βέβαια όλο το διάστημα της καραντίνας είναι η προπόνηση στο στάδιο με τους συναθλητές της. «Ανυπομονώ να ανοίξουν τα στάδια και να μπούμε στους ρυθμούς μας σιγά – σιγά» τονίζει.

Όσο για τους στόχους που έχει; Αυτοί σε μεγάλο βαθμό θα καθοριστούν από την κατάσταση που θα προκύψει και πώς θα εξελιχθεί η πανδημία αφού πλέον είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά μίτινγκ στίβου και μεγάλες διοργανώσεις στην Ευρώπη.

Η πρωταθλήτρια της Ολυμπιάδας τονίζει πάνω σε αυτό: «Το καλοκαίρι ευελπιστώ να είμαι απόλυτα υγιής και να συμμετέχω στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, εφόσον όλα πάνε καλά και πραγματοποιηθεί».

Θυμίζουμε ότι το πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι να γίνει στην Πάτρα και πιθανότατα στις αρχές Αυγούστου, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.