Κλίμα αβεβαιότητας επικρατεί στην αγορά και από αυτό ασφαλώς δεν μπορούν να αποτελούν εξαίρεση οι εμποροϋπάλληλοι στα καταστήματα της Πάτρας.

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή και επικεφαλής της συνδικαλιστικής παράταξης των Ελεύθερων Εμποροϋπαλλήλων Σάββα Τζάκη, αρκετοί συνάδελφοί του έχουν δεχθεί το τελευταίο διάστημα πιέσεις από τους εργοδότες τους.

Τους ζητούν μειώσεις μισθών ή ακόμα και τροποποίηση συμβάσεων για να μπουν σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας. «Έχουν ακουστεί πολλά τον τελευταίο καιρό από τους εργοδότες» τονίζει ο ίδιος σχετική ανακοίνωση.

«Μιλούν για τροποποίηση συμβάσεων, για εκ περιτροπής εργασία, για μείωση μισθών, κάτι το οποίο μας έχει ανησυχήσει, καθώς μαζί με το φόβο τον υγειονομικό βρισκόμαστε σε ένα περίεργο περιβάλλον που δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει.

Να γνωρίζουν οι εργοδότες μας ότι αν προχωρήσουν σε όλα τα παραπάνω θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ γιατί έτσι θα μεγαλώσουν την επερχόμενη ύφεση γιατί δεν θα υπάρχει πια αγοραστικό κοινό με αποτέλεσμα να κάνουν κακό στον ίδιο τους τον εαυτό».

Μάλιστα ο ίδιος απευθυνόμενος στους συναδέλφους του τονίζει: «Όσον αφορά τους συναδέλφους να μη φοβούνται και να μη δεχτούν καμία μείωση μισθού η τροποποίηση σύμβασης, εμείς οι ελεύθεροι εμποροϋπάλληλοι όπου είμαι επικεφαλής θα είμαστε δίπλα του, είτε με ενημέρωση, είτε με καταγγελίες.

Είναι δύσκολη περίοδος όπου όλοι μαζί θα καταφέρουμε να την ξεπεράσουμε».