Η ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.Ε.Τ., αναφέρει τα εξής: “Πρώτον, μέχρι να αρθεί και η τελευταία αρνητική επίπτωση της πανδημίας, το Κράτος θα συνεχίσει να χορηγεί την αποζημίωση ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους παραμένουν σε προσωρινή αναστολή της σύμβασης τους ή οι δραστηριότητες που απασχολούνται επαγγελματικά παραμένουν κλειστές για υγειονομικούς λόγους. ΤΟ ΙΔΙΟ θΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ» 

Αυτά δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων στην πρόσφατη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών πρόσφατα! 

Στην τελευταία ΠΝΠ όμως δεν γίνεται καμία αναφορά από το υπουργείο εργασίας στους συναδέλφους μας που εποχικά απασχολούνται στον κλάδο του επισιτιμού –τουρισμού. 

Αυτή τη φορά δεν αποκλείονται μόνο όσοι είχαν μείνει εκτός στα πρώτα μέτρα και είναι χιλιάδες, αλλά και όσοι καταφέραμε μέσα από πιέσεις να πάρουν τα 800,00 ευρώ. Θεωρώντας, το Κράτος, πως ξεμπέρδεψε με αυτούς και πως είναι καλυμένοι μέχρι τέλος Ιουλίου που θα ξαναπληρωθούν όσοι καταφέρουν να επαναπροσληφθούν. ΕΩΣ ΕΔΩ!! 

Άμεσα η Κυβέρνηση να εντάξει το σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο στις ρυθμίσεις ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ 

- Να σχεδιαστεί από κοινού η «επόμενη μέρα στον κλάδο γιατί το λέμε κατηγορηματικά: ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ 400,00 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. 

- ΝΑ παραταθεί το επίδομα ανεργίας έως την ημέρα της επαναπρόσληψης - ΝΑ ενταχθούν ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

- Η 1Η Ιουνίου θα είναι η μέρα επιστροφής στην κανονικότητα μόνο που η δική μας κανονικότητα  διαφέρει! 

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ