Η Εβίτα Φράγκου τους τελευταίους πέντε μήνες βρισκόταν στην Δ’ Πανεπιστημιακή παθολογική κλινική ως ακαδημαϊκή υπότροφος με γνωστικό αντικείμενο «Παθολογία – Μονάδα Λοιμώξεων».

Από τις 20 Απριλίου όμως το αντικείμενό της είναι συγκεκριμένο και στοχευμένο στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού «για τις ανάγκες υποστήριξης του Επιστημονικού υπευθύνου Σωτήρη Τσιόδρα, καθηγητή Λοιμωξιολογίας του Δ’ Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο «Αττικόν» για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου», όπως αναγράφεται στη νέα απόφαση της συνέλευσης της ιατρικής σχολής.

Από το 2014 μέχρι το 2018 η κυρία Φράγκου ήταν επιμελήτρια στην Παθολογική κλινική της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ στο Αττικόν, ολοκληρώνοντας παράλληλα την ειδικότητά της στην Παθολογία. Στην ιατρική σχολή του ΕΚΠΑ εκπονεί πλέον και τη διδακτορική της διατριβή με αντικείμενο της λοιμώξεις.

Στο νοσοκομείο θα παραμείνει έως τις 31 Ιουλίου οπότε και ολοκληρώνεται η νέα της σύμβαση ως ακαδημαϊκού υποτρόφου. Για τη θέση υπεβλήθησαν εννέα αιτήσεις, αξιολογήθηκαν από τον Σωτήρη Τσιόδρα που εισηγήθηκε τον πίνακα κατάταξης για τον οποίο δεν υπεβλήθησαν ενστάσεις και όπου η κ. Φράγκου κατέλαβε την πρώτη και μοναδική θέση βάσει της μοριοδότησης.

Η Εβίτα Φράγκου ολοκλήρωσε τις μαθητικές της υποχρεώσεις στο Λύκειο Μαρκόπουλου Αττικής όπου μεγάλωσε. Η αγάπη της για την Ιατρική και την έρευνα την είχε οδηγήσει με εξαιρετική βαθμολογία στις πανελλήνιες το 2013 στη συγκεκριμένη σχολή και αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή της Πάτρας με βαθμό 8,12.


Ως αριστούχος των πανελληνίων είχε πάρει υποτροφία από την τράπεζα Eurobank ενώ τη διδακτορικής διατριβή για τις λοιμώξεις την εκπονεί ως υπότροφος του ιδρύματος κρατικών υποτροφιών.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της πήρε υποτροφία για το «Υγεία» και στη συνέχεια ξεκίνησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, τις οποίες ολοκλήρωσε το 2016.

Ακολούθησε μια γόνιμη διετία από το 2012 έως το 2014 όπου ξεκίνησε την ειδικότητα στην Παθολογία στο Αττικόν και σε νοσηλευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής.

Συγκεκριμένα εργάστηκε στην καρδιολογική κλινική του Βασιλικού Νοσοκομείου της επαρχίας του Σάσεξ, στο τμήμα Γηριατρικής του νοσοκομείου Croydon health services, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2013 μέχρι και τον Αύγουστο του 2014 ήταν επιστημονικός συνεργάτης στο νοσοκομείο Queen Mary του πανεπιστημίου του Λονδίνου και στη μονάδα εντατικής θεραπείας Ενηλίκων στο νοσκομείο Barts and the London.

*Πηγή έντυπη έκδοση Εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".