Από την πρώτη μέρα ελήφθησαν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των προσφύγων και του ντόπιου πληθυσμού από τον κορωνοϊό, είπε, σήμερα, ο Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα ενώ πολύ σημαντικό ήταν ότι οι νέες αφίξεις κρατήθηκαν ξεχωριστά από τις υφιστάμενες δομές. «Έπαιξε καταλυτικό ρόλο η ταχύτατη δημιουργία εγκαταστάσεων στην Μαλακάσα και τις Σέρρες όπου μεταφέρθηκαν οι νέες αυξήσεις. Επιπλέον, μπήκαν νωρίς περιοριστικά μέτρα για την κυκλοφορία τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό των δομών. Παράλληλα δημιουργήθηκαν υγειονομικές μονάδες για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων στις δομές και τέλος ενημερώσαμε τον κόσμο από την πρώτη στιγμή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αυξηθούν οι έλεγχοι που γίνονται ώστε, με την επαναφορά της κυκλοφορίας, να παρακολουθούνται συστηματικά τα μέτρα στις δομές.

Μηταράκης: Από τον Απρίλιο μπήκαν μόνο 39 άτομα στη χώρα

Αναφορικά με τις νέες αφίξεις και την αποσυμφόρηση των νησιών, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι από 1η Απριλίου έχουν εισέλθει μόνο 39 άτομα στην Ελλάδα ενώ υπογράμμισε «για πρώτη φορά μειώσαμε τους διαμένοντες στις δομές κατά 5,3%. Από εδώ και πέρα θα είναι σταθερή η αποσυμφόρηση. Παράλληλα, όπως σημείωσε «παγώσαμε λόγω κορωνοϊού τις εξόδους από τις δομές οι οποίες θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο».