Στην Πάτρα δεν υπάρχουν μόνο οι υπέρμαχοι της υπόγειας χάραξης για την έλευση του σύγχρονου τρένου.

Υπάρχουν και αυτοί που από την αρχή έχουν ξεκαθαρίσει την θέση τους και έχουν τονίσει είτε με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, είτε με αρθρογραφίες σε εφημερίδες, είτε ακόμα και με εμφανίσεις τους στην τηλεόραση, ένα πράγμα.

Αυτό που υποστηρίζει η δημοτική αρχή, αλλά και το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας για την πλήρη υπόγεια χάραξη στο τρένο, δεν γίνεται και δεν έχει γίνει μέχρι ώρας πουθενά άλλου στον κόσμο.

Ένας από τους πολέμιους της υπόγειας χάραξης είναι και ο Χρήστος Οικονόμου που η άποψη του, όσο να' ναι έχει μία βαρύνουσα σημασία, καθώς είναι σιδηροδρομικός μηχανικός και προϊστάμενος του ΟΣΕ Πάτρας. Ανήκει, δηλαδή, στην κατηγορία των ειδικών και των ανθρώπων αυτών που γνωρίζουν καλά το αντικείμενο.

Ο Χρήστος Οικονόμου με ανάρτηση του στο facebook και παίρνοντας αφορμή από τη συγκέντρωση που έγινε το πρωί της Κυριακής στο Ρίο, προχωρά σε ευθεία επίθεση, χαρακτηρίζοντας λαϊκίστικη την στάση της δημοτικής αρχής, ενώ αναφέρεται συγκεκριμένα στην λειτουργία του Προαστιακού, τονίζοντας επί της ουσίας ότι αυτό που επιδιώκει η πόλη θα καταργήσει οριστικά το τραινάκι.

Η ανάρτηση του έχει ως εξής: «Κύριε Πελετιδη, επειδή δεν ξέρεις ότι ο Προαστιακός δημιουργήθηκε από το πάθος των σιδηροδρομικών της Πάτρας, κι ότι από εμάς και από τους χρηστές του σταδιακά έγινε πρότυπο στην Ελλάδα, και επειδή τον χρησιμοποιείς ως κομματικό εργαλείο, για πες μας πως θα λειτούργει στο ίδιο ίχνος ο Προαστιακός ενώ θα γίνονται έργα; Είτε υπέργεια, είτε υπόγεια γίνουν αυτά. Μην λαϊκίζετε άλλο...

Υπάρχει και κόσμος που ζει για το τρένο και έβαλε ένα μικρό λιθαράκι για να γεννηθεί ο προαστιακός και τον στηρίξαμε με νύχια και δόντια σε καιρό κρίσης. Όταν ξεκινήσαμε το εγχείρημα είχαμε 5 επιβάτες την εβδομάδα και μέσα σε ένα μήνα φτιάξαμε 7 νέες στάσεις εκ των ενόντων… Και σήμερα έχουμε 1000 επιβάτες την ημέρα. Το καταφέραμε».

Συνεχίζοντας τονίζει: «Έλεος πια...δεν είναι ο προαστιακός ούτε το τρένο του ΚΚΕ. Σεβαστείτε κάποια πράγματα όλοι... Όταν φτιάξαμε και στηρίξαμε εμείς τον προαστιακό εσείς δεν ξέρατε τι σημαίνει τρένο... Τείχη και βλακείες δεν υπάρχουν.

Σταματήστε επιτέλους την οπισθοδρόμηση. Η Πάτρα χρειάζεται το τρένο. Μην την απομονώνετε άλλο». Ενώ για το τέλος αφήνει τα βέλη του στην αντιπολίτευση που συμμετείχε στη συγκέντρωση. «Και εσείς στην αντιπολίτευση του Δήμου, μην συμμετέχετε στο πανηγυράκι του ΚΚΕ.  Πάρτε θέση θέλετε ή όχι το τρένο να έρθει στην Πάτρα;» καταλήγει ο κ. Οικονόμου.