Πριν από εννιά χρόνια στις 3 Μάη του 2011 έφυγε από την ζωή ο Θανάσης Βέγγος μία από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού κινηματογράφου και ένας από τους πιο σημαντικούς κωμικούς που γέννησε η Ελλάδα.

Ο Θανάσης Βέγγος αγαπήθηκε όσο κανείς από το κοινό, τόσο για τις ταινίες του και το γέλιο που χάριζε, όσο και για την στάση ζωής που κράτησε από την αρχή μέχρι το τέλος.

Σύμφωνα με όσα έχει πει στις συνεντεύξεις που είχε δώσει η σημαντικότερη περίοδος της ζωής του ήταν όταν ως εξόριστος Αριστερός, ζούσε στη Μακρόνησο.

Πέρα από τις κωμωδίες που είχε κάνει αλησμόνητη θα μείνει η παρουσία του στην δραματική ταινία του 1998 "Όλα είναι δρόμος", σε σκηνοθεσία του Παντελή Βούλγαρη.

Στην Πάτρα, θα ενθυμούμαστε για πάντα την μορφή του Θανάση Βέγγου και μέσα από την τοιχογραφία που φτιάχτηκε από την ομάδα του «Political Stencil», στο πλαίσιο του Artwalk 3, στην οδό Γούναρη.

Πρόκειται για έναν απίθανο και εντυπωσιακό γκράφιτι θεόρατο Θανάση Βέγγο να τρέχει στον τοίχο μιας πολυκατοικίας, όπως τον είχαμε δεν στην αφίσα της ταινίας «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση;».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη τοιχογραφία (η δέκατη στη σειρά του 3ου Artwalk) ήταν μια ευγενική χορηγία της Κινηματογραφικής Λέσχης Πατρών.Θανασης Βεγγος τωρα ειναι Γκραφιτι στο σπιτι μου στην πατρα