Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέα Πάτρα Νίκος Νικολόπουλος σχολιάζοντας την στάση του Δημάρχου Πατρέων στο θέμα της υπογειοποίησης του τρένου αναφέρει: "Μέρα παρά μέρα ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης ξεδιπλώνει ατελέσφορες πρακτικές που στην ουσία υπονομεύουν την επιδίωξη της καθολικής απαίτησης της πόλης, ήτοι την υπογειοποιηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο μέχρι το νέο λιμάνι. 

Σήμερα ο Δήμαρχος περιορίστηκε σε μία ακόμη άγονη αγωνιστική γυμναστική στο Ρίο, έχοντας ως ακροατήριο του ελάσσονες, δηλαδή αντικειμενικά περιορισμένες δυνάμεις της πόλης. 

Ο εκπρόσωπος της "ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ" και δημοτικός σύμβουλος στην συγκέντρωση Διονύσης Βορίσης αξίωσε να προσλάβει πλέον ο αγώνας υπέρ της υπογειοποίησης τον χαρακτήρα που αναλογεί στην κρίσιμη περίπτωση. Δηλαδή να ενεργοποιηθεί η επιτροπή πόλης και να συμμετάσχουν όλες οι κοινοβουλευτικές δυνάμει,ς οι κομματικοί και οι θεσμικοί φορείς της Πάτρας. 

Μέχρι τώρα η μία ήττα της πόλης διαδέχεται την άλλη, διότι ο Δήμαρχος είναι εγκλωβισμένος  στις ύποπτες υποδείξεις του Περισσού, που βολεύεται να μένει ένα πρόβλημα ανεπίλυτο ή να "στραβώνει" για να μπορεί οι Δήμαρχος να αναπτύσσει τον καταγγελτικό του λόγο.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο Κ. Πελετίδης ¨"έχει πάρει τον αγώνα πάνω του" , αλλά την ίδια στιγμή δρα παρελκυστικά και κυρίως υπονομευτικά  και επίτηδες αναποτελεσματικά ως προς το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Κάτι τέτοιο τεκμαίρεται, άλλωστε, από τις άτονες και άψυχες επιστολές του προς τον Πρωθυπουργό, αντί να πρωτοστατεί στην σύμπτυξη ενός Παμπατραικού μετώπου που θα μπορεί να απαιτήσει δυναμικά την υλοποίηση των δεσμεύσεων της΄εκάστοτε κυβέρνησης για υπογειοποίηση του τρένου. 

Ο Δήμαρχος δυστυχώς αγνόησε την πρόταση του επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ Ν. Νικολόπουλου στην τελευταία τηλεδιάσκεψη του δημοτικού συμβουλίου για την ενεργοποίηση της επιτροπής πόλης, την ανάληψη πολλαπλών πρωτοβουλιών προς την κυβέρνηση, αλλά και για παρέμβαση προς τον Αχαιό πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Κ. Σπηλιόπουλο, που με την τελευταία απόφαση του, για έναρξη υπέργειων εργασιών στην γραμμή, ναρκοθετεί και εξαϋλώνει την βούληση της τρίτης πόλης της χώρας κατά τον πλέον προσβλητικό τρόπο.
Ο Κ. Πελετίδης επίτηδες αγνόησε την πρόταση Νικολόπουλου διότι του κάτω του μετρίου πολιτικό του ανάστημα  δεν αντέχει δίπλα του τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης και για αυτό προτιμά να την οδηγεί στον ξεπεσμό και την ανυποληψία. 

Έστω και την ύστατη ώρα ας κατανοήσει ο Δήμαρχος ότι αν δεν αλλάξει μυαλά και χαθεί αυτός ο αγώνας τότε θα μοιραστεί με τους όποιους άλλους "νεκροθάφτες" της Πάτρας τα επίχειρα των καταστροφικών πολιτικών του".