Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι γυμναστές και οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων.

Με βάση τα στάδια που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τα γυμναστήρια θα καθυστερήσουν να ανοίξουν.

Το γεγονός αυτό έχει ξεσηκώσει δεκάδες αντιδράσεις ενώ σε πανελλήνιο επίπεδο ετοιμάζονται κινητοποιήσεις.

Αντιδράσεις φυσικά υπάρχουν και στην Πάτρα, σε ένα κλάδο που τα τελευταία δύο - τρία χρόνια αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα με τους ιδιοκτήτες να δίνουν αγώνα για να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους όρθιες.

«Είναι μία απόφαση που δεν έχει καμία λογική» τονίζει ο προπονητής ποδοσφαίρου και γυμναστής, Μιχάλης Κοντογιάννης που διατηρεί εδώ και δεκαετίες γυμναστήριο στο κέντρο της Πάτρας.  

«Όλα τα γυμναστήρια φροντίζουμε εμείς οι ιδιοκτήτες τους να τα διατηρούμε καθαρά. Καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να παρθούν μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, είναι κάτι που θέλουμε άλλωστε πάνω από όλα εμείς που εργαζόμαστε σε γυμναστήρια, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν και οι αρμόδιοι ότι θα πρέπει να μας δοθεί η δυνατότητα και σε μας να ζήσουμε».

Τα γυμναστήρια είναι εδώ και σχεδόν δύο μήνες κλειστά.

Τι ζητούν

Αυτό που ζητούν οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων είναι να τους δοθεί η δυνατότητα να τα ανοίξουν με ραντεβού, να έρχεται δηλαδή κάθε φορά ανά μισή ή μία ώρα, για παράδειγμα, ένας ή δύο πελάτες, έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος συνωστισμού.

«Δεν μπορεί να δίνεται αυτή η δυνατότητα των ραντεβού στα κομμωτήρια για παράδειγμα και να μην γίνεται στα γυμναστήρια» τονίζει ο κ. Κοντογιάννης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πέρα από τα γυμναστήρια απαγορεύεται μέχρι ώρας και το ραντεβού στο σπίτι για έναν γυμναστή.

Ραντεβού που γίνονταν συνήθως με άτομα που αντιμετωπίζουν κάποιο κινητικό πρόβλημα και που έχουν ανάγκη από γυμναστική. Το μόνο περιθώριο που δίνεται για τους γυμναστές σε αυτό το διάστημα της πανδημίας είναι να κάνουν τηλε – γυμναστική μέσω skype και διαδικτύου. Όμως και πάλι αυτό δεν λύνει το πρόβλημα της επιβίωσης τους.