Τα ταξίδια στις μέρες του κορωνοϊού ακούγονται κάτι σαν μακρινό όνειρο.

Απαγορεύονται. Και βασικά δεν γίνονται από τη στιγμή που το σύνολο σχεδόν των χωρών διατηρούν ακόμα τα σύνορα τους κλειστά.

Όμως δεν μπορούν να αποτελέσουν παρελθόν. Όπως είχε πει και ο Νίκος Καζαντζάκης δύο πράγματα αξίζουν από την ζωή, τα όνειρα και τα ταξίδια και επειδή "μια αστραπή είναι η ζωή μας, μα προλαβαίνουμε", ας μην χάνουμε χρόνο. 

Τα όνειρα, άλλωστε, κανείς δεν μας τα έχει απαγορέψει. Τα ταξίδια θα επιστρέψουν, κάτω από ίσως άλλες συνθήκες.

Και μαζί με αυτά θα επιστρέψουν και τα όνειρα για όσους λατρεύουν τα ταξίδια. Γιατί υπάρχουν ταξιδιώτες και ταξιδιώτες ανάμεσα μας. Άνθρωποι που το κάθε τους ταξίδι είναι ένα όνειρο που πραγματοποιείται κάποια στιγμή.

Σε αυτή την κατηγορία των ανθρώπων φαίνεται ότι ανήκει ο γνωστός Πατρινός παιδίατρος, Ηλίας Νικολάου. Ο ίδιος έχει ταξιδέψει παντού και πριν από μερικούς μήνες το patrasevents.gr του είχε κάνει ένα ειδικό αφιέρωμα στο ταξίδι του στην Ουκρανία και στην περιοχή του Τσερνόμπιλ.

Ο Ηλίας Νικολάου, μένοντας και αυτός στην καραντίνα όπως όλοι μας, έφτιαξε ένα κανάλι στο youtube όπου παρουσιάζει λήψεις και βίντεο από τα ταξίδια που έχει κάνει κατά καιρούς.

Το ονόμασε Greek Traveller. Ας δούμε το τελευταίο βίντεο που είχε ανεβάσει από το ταξίδι του στην Κίνα και συγκεκριμένα στη Σαγκάη και ας ευχηθούμε μόνο αυτό.

Να έρθουν και άλλα ταξίδια ονειρεμένα, τόσο για αυτόν που τα λατρεύει, όσο και για όλους μας. Ακόμα και για αυτούς που δεν ταξιδεύουν, αλλά ξέρουν να ονειρεύονται.


China, Shanghai. Greek Traveller στη Κίνα 4. Σαγκάη (4k)