Με ευχολόγια ετοιμάζονται τα βιβλιοχαρτοπωλεία της Πάτρας να ανοίξουν και πάλι (από την Δευτέρα 4 του μήνα).

Περιθώρια πολλά για αισιοδοξία δεν υπάρχουν, το γνωρίζουν οι ίδιοι καλύτερα από τον καθένα, όμως αυτό δεν τους αφαιρεί την δυνατότητα να ελπίζουν ότι η νέα πραγματικότητα θα είναι έστω λιγότερο δύσκολη από αυτή που περιμένουν.

«Η ευχή για το νέο ξεκίνημα που ετοιμαζόμαστε να κάνουμε είναι να μας βρει η επόμενη μέρα αλληλέγγυους και ενωμένους, γιατί μόνο έτσι θα έχουμε ελπίδες για να σταθούμε όρθιοι στις δυσκολίες που έτσι και αλλιώς είναι δεδομένες» τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου βιβλιοχαρτοπωλείων - βιβλιοπωλείων, Νίκος Καραπάνος.

Η επόμενη μέρα μετά την πανδημία βρίσκει τους επαγγελματίες του κλάδου με χρέη, με τις υποχρεώσεις να τρέχουν και τους ίδιους μέσα στον κυκλώνα της αβεβαιότητας που έφερε ο κορωνοϊός.

Τα περιθώρια για να δουν την κίνηση τους να αυξάνεται μέσα στο επόμενο διάστημα είναι λίγα. «Τα σχολεία και οι μαθητές που αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό του τζίρου μας είναι κλειστά, έτσι δεν μπορούμε να ελπίζουμε και σε πολλά πράγματα.

Εξάλλου, το καλοκαίρι που ακολουθεί είναι μία περίοδος που για τον κλάδο μας η κίνηση είναι αρκετά παραδοσιακά πεσμένη».

Μέτρα ασφαλείας

Τα μέτρα ασφαλείας όμως θα πρέπει να τηρηθούν.

Ιδιοκτήτες, προσωπικό και πελάτες θα πρέπει απαραίτητα να φορούν μάσκες, να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους και φυσικά να υπάρχουν αντισηπτικά και απολυμαντικά σε κάθε μαγαζί.