Απορρίφθηκε τελικά από το ΣτΕ, σύμφωνα με πληροφορίες η αίτηση αναστολής του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αλλά και την αρχικής μειοδότριας κοινοπραξίας του πρώτου διαγωνισμού ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ που αφορά στον διαγωνισμό-σκούπα για την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία. Εν αναμονή του σκεπτικού είναι νωρίς για να δούμε τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα του πολύπαθου έργου, όμως το σίγουρο είναι ότι μελετάται η επόμενη κίνηση σε δικαστικό επίπεδο.

Να θυμίσουμε ότι η προσφυγή του υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών είχε γίνει μετά την απόφαση της ΑΕΠΠ να απορρίψει την απόφαση ακύρωσης του διαγωνισμού, μετά από προσφυγή που είχε κάνει η  GD Infrastrutture  η οποία προσδοκά την ανάληψη του έργου ως δεύτερη στη σειρά μειοδοσίας.

Ένα βασικό σενάριο είναι να πάμε στην κύρια προσφυγή απο πλευράς υπουργείου, δηλαδή στην αίτηση ακύρωσης της απόφασης της ΑΕΠΠ που θα φέρει νέα μεγάλη καθυστέρηση στο διαγωνισμό. Ένα δεύτερο να αποδεχθεί την απόφαση και να ανακηρύξει την Ιταλική εταιρεία προσωρινή μειοδότρια, πράγμα που κατά πηγές θα σημάνει νέο δικαστικό κύκλο, καθώς θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να κινηθεί στο ΣτΕ η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ ή και άλλοι συμμετέχοντες.

Αυτό που φαίνεται πάντως, είναι πως δύσκολα θα δούμε σύντομα μπουλντόζες σε αυτό το έργο, το οποίο έχει ήδη 10 χρόνια κατασκευών έχοντας παραδώσει στην κυκλοφορία μόλις 15 από τα συνολικά 48,5χλμ.  Το έργο είχε ξεκινήσει το 2010, το 2018 προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός-σκούπα, ενώ το 2019 παραδόθηκαν από τις παλιές εργολαβίες τα 15 χλμ που ενώνουν το Άκτιο με τη Βόνιτσα.

Πηγή: ypodomes.com