Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας αναφέρει σε ανακοίνωση της:

"Στο κάλεσμα μνήμης της Εργατικής Πρωτομαγιάς για τους αγώνες των εργαζομένων, που με ιδρώτα και αίμα καρπώθηκαν εργασιακά κεκτημένα, πρέπει να απαντήσουμε με ισχυρή θέληση, αδιάκοπη προσπάθεια και διεκδίκηση για τη αποτροπή της οποιασδήποτε κατάργησης ή περιορισμού τους.

Η πανδημία, και τα οποία αποτελέσματα της στον οικονομικό τομέα, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνουν δικαιολογία για να πληρώσει και πάλι το μάρμαρο ο απλός εργαζόμενος. Όλο αυτό τον καιρό οι εργαζόμενοι Αστυνομικοί βρέθηκαν στις επάλξεις για την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Στη πρώτη γραμμή και από την πρώτη στιγμή για τον περιορισμό της διάδοσης ενός θανατηφόρου ιού, που ήδη στοίχισε την ζωή σε 140 συνανθρώπους μας. Παραμένουμε ένα δυναμικό κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας βγαλμένο από τα σπλάχνα της εργατικής τάξης και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε σε κάθε πρόκληση αναζητώντας παράλληλά τα όσα οι κυβερνήσεις τόσα χρόνια μας έχουν στερήσει, όπως αναγνώριση της επικίνδυνης εργασίας, αξιοπρεπείς αποδοχές και συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Η Πολιτεία πρέπει να βρει τους τρόπους ώστε κανείς να μην προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις καταστάσεις και να προασπίσει πλήρως τα εργασιακά, μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δεδομένα, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να αποκατασταθούν τα όσα απώλεσαν βάναυσα οι εργαζόμενοι τα μνημονιακά χρόνια."