Η πανδημία και η κρίση που έφερε ο κορωνοϊός στην παγκόσμια αγορά έριξε εκτός των άλλων τις τιμές του πετρελαίου. 

Το γεγονός αυτό συνετέλεσε στην αύξηση κάπως της δουλειάς των πρατηρίων καυσίμων στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι παραγγελίες που δέχτηκαν οι ιδιοκτήτες από Πατρινούς το τελευταίο διάστημα είναι κάτι που έχει κάνει ακόμα και στους ίδιους αίσθηση.

Το φαινόμενο, σύμφωνα με επαγγελματίες, εξηγείται στην τιμή. Το ένα λίτρο πετρέλαιο έχει φτάσει πλέον στα 70 με 75 λεπτά, εκεί που πριν από την πανδημία το έβρισκε κανείς μεταξύ του 1,15 και του 1,30 ευρώ.

Για έναν καταναλωτή η πτώση αυτή σημαίνει ένα σημαντικό κέρδος σε σύγκριση με παλιότερα που φτάνει ακόμα και τα 300 με 400 ευρώ, ανάλογα με το πόσο θα παραγγείλει κάποιος.

Έτσι δεν είναι λίγοι αυτοί που αξιοποιούν την τεράστια πτώση του πετρελαίου, ξέροντας ότι δύσκολα θα συναντήσουν άλλη ευκαιρία, παραγγέλνοντας για τον επόμενο χειμώνα.

Αυτό είναι το ενθαρρυντικό κομμάτι για τους ιδιοκτήτες πρατηρίων. Το αρνητικό είναι ότι όλοι οι πελάτες που προμηθεύονται τώρα δεν θα χρειαστεί να αγοράσουν τον ερχόμενο χειμώνα.

Κατά τα άλλα, εξαιρώντας το πετρέλαιο θέρμανσης η κίνηση στα καταστήματα τους ήταν πεσμένη όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας με την απαγόρευση της κυκλοφορίας και την κατακόρυφη μείωση των οχημάτων.