H σταδιακή άρση των μέτρων της καραντίνας και η επιστροφή στην κανονικότητα είναι ένα ζητούμενο που θα κρίνει πολλά για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, το επόμενο διάστημα.

Στην 6η ΥΠΕ, στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής, ακόμα και στα κέντρα υγείας, γενικότερα σε όλους τους μηχανισμούς του δημόσιου συστήματος υγείας που όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης, αντιμετωπίζουν το θέμα με συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά και με μία επιφυλακτικότητα στο βαθμό που αυτή τους κρατάει σε ετοιμότητα.

«Δεν υπάρχει κάτι για να φοβηθούμε» τονίζει ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης στο patrasevents.gr μιλώντας για το ζήτημα. «Αυτό που χρειάζεται είναι να τηρούμε τα μέτρα.

Μάσκες, αποστάσεις ασφαλείας, όχι συνωστισμός και όλα όσα έχουν τονίσει οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι και επιστήμονες. Θα πρέπει να τηρούμε πάση ευλαβικά θυσία τα μέτρα και όλα από εκεί και πέρα θα πάνε καλά, όπως πήγαν και στο διάστημα της πανδημίας».

Απαντώντας για το αν το στάδιο αυτό θα είναι πιο δύσκολο από το προηγούμενο του «Μένουμε σπίτι» ο κ. Καρβέλης τόνισε: «Αυτό δεν είναι κάτι που μπορώ να το απαντήσω εγώ. Αυτό έχει να κάνει με τους ειδικούς.

Το γεγονός είναι ότι  όλα στο διάστημα της πανδημίας πήγαν καλά, δεν υπήρξε έξαρση του ιού, κατορθώσαμε να τον περιορίσουμε και αυτό έχει να κάνει με τον συντονισμό και την οργάνωση που υπήρξε σε κάθε επίπεδο, αλλά και με τα αυστηρά μέτρα που πάρθηκαν από την αρχή».

Πάντως, τόσο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου όπως και σε όλα τα υπόλοιπα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής της Δυτικής Ελλάδος και της Πελοποννήσου, άπαντες παραμένουν επαγρύπνηση.