Η νέα διαδικτυακή δράση του ΔΘΠ αφορά στην προβολή της πολύ επιτυχημένης παράστασης, Καλιγούλας του Αλμπέρ Καμύ, η οποία παρουσιάστηκε το 2017, σε σκηνοθεσία Αλίκης Δανέζη-Knutsen με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο.

Η προβολή της παράστασης θα πραγματοποιηθεί μέσω του www.dithepi.gr, στις 2/5 και 9/5. Ο Καλλιγούλας θα ξεκινήσει στις 12.00 και θα παραμείνει ενεργή για 24 ώρες.

Ο Καλιγούλας, το κορυφαίο έργο του βραβευμένου με Νόμπελ Αλμπέρ Καμύ παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στην κεντρική σκηνή του ΔΘΠ το 2017 με τον Γιάννη Στάνκογλου στο ρόλο του Καλιγούλα, πλαισιώθηκε από έναν πολυμελή θίασο 13 ηθοποιών με τους Θεοδώρα Τζήμου/Στέλα Φυρογένη, στο ρόλο της Σεζώνια, Ιερώνυμο Καλετσάνο και την πρωτότυπη μουσική live επί σκηνής από τον Blaine Reininger των Tuxedomoon.

Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου, αξιοποιεί την ιστοσελίδα του θεάτρου www.dithepi.gr , παραμένοντας ένα θέατρο ανοιχτό στο κοινό, με ένα κύκλο δράσεων με τον τίτλο ΜΟΝΟΙ ΜΑΖΙ.

Περισσότεροι από 6.000 θεατές παρακολούθησαν τις δυο δωρεάν διαδικτυακές παραστάσεις του «Μακμπέθ» του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη μέσω της ιστοσελίδας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Υπενθυμίζουμε ότι ο «Μακμπέθ», μια συμπαραγωγή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με το Εθνικό Θέατρο, ήταν προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στο θέατρό μας στις 12 Μαρτίου, αλλά ακυρώθηκε, λόγω των προληπτικών μέτρων της πολιτείας για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού.

Καλλιτεχνικές δράσεις υψηλού επιπέδου, παραστάσεις, σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, συναυλίες αλλά και πορτραίτα εικαστικών συνθέτουν τον κύκλο δράσεων ΜΟΝΟΙ ΜΑΖΙ

Επίσης το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο πλαίσιο των δράσεων ΜΟΝΟΙ ΜΑΖΙ, έδωσε βήμα σε νέους κι εκκολαπτόμενους θεατρικούς συγγραφείς, να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, με το δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο θεατρικής γραφής και με την συμβολή του θεατρικού συγγραφέα Λεωνίδα Προυσαλίδη. Τα αιτήματα συμμετοχής ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Από τις 100 και πλέον αιτήσεις έγινε μια επιλογή 10 ατόμων. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1/5/2020.

Για τους παιδικούς φίλους του ΔΘΠ η δική μας θεία Λένα διαβάζει παραμύθια τα οποία μπορούν να απολαύσουν από το www.dithepi.gr.

Κατά τη διάρκεια της θεατρικής αφήγησης ζωντανεύουν, τα νοσταλγικά παραμύθια που τα παιδιά στην Ελλάδα πρωτάκουσαν στη δεκαετία του 50′ μέσα από τις ραδιοφωνικές εκπομπές της ‘Θείας Λένας’. Σχεδιασμός δράσης & Ερμηνεία: Αγγελική Φράγκου

Τέλος στην ιστοσελίδα του θεάτρου φιλοξενούνται πορτρέτα σύγχρονων εικαστικών σε επιμέλεια της εικαστικού Ράνιας Ράγκου.

Να σημειωθεί ότι σύντομα θα ανακοινωθούν και οι προσεχείς εκδηλώσεις της δράσης ΜΟΝΟΙ ΜΑΖΙ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι τη στιγμή που θα ξαναβρεθούμε όλοι μαζί στην πλατεία του θεάτρου.