Για κύκλους που προσπαθούν να τονίσουν τις επιστημονικές αβεβαιότητες και την αγωνία του κόσμου γύρω από τον κορωνοϊό, μίλησε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας, μιλώντας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της νόσου, τόνισε πως θέλει να αντιμετωπίζει την εμπειρία αυτής της πανδημίας σαν μια «ευκαιρία να αποδεχτούμε πως πετύχαμε μια μεγάλη νίκη, μια ευκαιρία να πάμε μπροστά υιοθετώντας επιστημονικές παρατηρήσεις».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε πως ήταν «χάρη στη θυσία και την υπευθυνότητα όλων μας, αλλά και όλων σας» που συνέβη αυτό. «Αναγνωρίζουμε τις θυσίες, την αγωνία για το οικονομικό μέλλον» είπε. Ωστόσο, ο Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε πως η πανδημία μπορεί να αποδειχθεί «ευκαιρία να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας, (να υπάρξει) περισσότερη εκπαίδευση σε θέματα δημόσιας υγείας. Όλα είναι ακόμη πιο ισχυρά μέσα από αυτή την πανδημία».

Δριμεία κριτική Σωτήρη Τσιόδρα σε ορισμένους κύκλους

Χωρίς να τους κατονομάσει, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε σε κύκλους που όπως είπε «προσπαθούν να τονίσουν τις επιστημονικές αβεβαιότητες και να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου που εκφράζει την αγωνία. Εμείς δεν έχουμε αγωνία;» διερωτήθηκε και τόνισε πως τόσο εκείνος, όσο και η επιτροπή για τον κορωνοϊό, έχουν γνώση των αβεβαιοτήτων που έχει η αντιμετώπιση μιας πρωτόγνωρης πανδημίας.

«Ελπίζω πως δεν είναι στην πρόσθεση αυτών να κλονίσουν την προσπάθειά μας» συνέχισε ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε σε αυστηρό τόνο και έκλεισε λέγοντας: «Είμαστε συμμέτοχοι σε μια κοινή προσπάθεια, και από τα βάθη της καρδιάς μας σας ευχαριστώ».

Επιπλέον, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων, ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν χαρακτήρισε ο ίδιος τα παιδιά «υγειονομικές βόμβες».