Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς εντοπίστηκε σήμερα καταφανώς ψευδεπίγραφο μήνυμα, που διακινείται μέσω email, από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν τους πολίτες.

Το συγκεκριμένο κείμενο το οποίο διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρουσιάζεται ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία μάλιστα χρησιμοποιεί το όνομα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη.

Η ενημέρωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκε σήμερα (30-04-2020) καταφανώς ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα, που διακινείται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.

Από την έως τώρα ανάλυση φαίνεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί για την αποστολή του μηνύματος εξυπηρετητής (server) εταιρείας με έδρα χώρα της Ασίας. Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.