Οι ανακοινώσεις τις Δημοτικής αρχής έχουν ένα πανηγυρικό τόνο για την «βοήθεια» που προσφέρει ο Δήμος στους πολίτες της πόλης. Πανηγυρίζει για το ότι μειώνει τα ανταποδοτικά οικιακά δημοτικά τέλη κατά το ποσό των 1.200.000 περίπου στα οποία:

  • Δεν περιλαμβάνονται ισότιμα όλοι οι πολίτες της πόλης. Δημιουργεί πολίτες πολλών κατηγοριών όπου άλλοι θα δουν μείωση 20% στα δημοτικά τέλη και άλλοι 10% και άλλοι όπως οι επαγγελματίες καθόλου. Και η κατηγορία της μείωσης σε 10% έγινε μόνο όταν πιέστηκε από την αντιπολίτευση.
  • Πέραν των προβλεπόμενων για τα τέλη των επαγγελματιών από το σχετικό ΦΕΚ, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τα επαγγελματικά τέλη. Δηλαδή απαλλαγή μόνο για τα δημοτικά τέλη όσων επιχειρήσεων παρέμειναν κλειστές και μόνο για το διάστημα αυτό. Επιχειρήσεις που υπολειτούργησαν (πληττόμενες βάσει ΚΑΔ) και εν γένει όλες οι επιχειρήσεις στο επόμενο διάστημα συνεχίζουν να πληρώνουν κανονικά τους αυξημένους επαγγελματικούς συντελεστές, βλέποντας ότι θα εξακολουθούν να επιβαρύνονται δυσανάλογα με τους τζίρους τους δημοτικά τέλη…
  • Ισχυρίζονται ότι κάνει χάρη που δεν πληρώνονται κάποιοι φόροι, ενώ τα καταστήματα και τα ξενοδοχεία που τα απέδιδαν έτσι και αλλιώς παραμένουν κλειστά.
  • Το realestate της ΔΕΥΑΠ και του Δήμου ανέρχονται για τη μεν πρώτη σε 2.100.000 μαζί με την ανακαίνιση του κτιρίου της πρώην «Αχαϊκής» και άλλο 1.500.000€ περίπου για αγορά με μετρητά όπου φαίνεται να έχει κλείσει το dealτων παλαιών αποθηκών στην Οβριά. Εύκολα αν ανατρέξει κανείς σε σχετικά δημοσιεύματα το διαπιστώνει.
    Μόλις εχθές ανακοινώθηκε ότι τα ταμεία του Δήμου θα γεμίσουν με 600.000€ για τις σχολικές επιτροπές για την αντιμετώπιση των αναγκών και ενώ τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Δηλαδή τα μισά από τη μείωση των δημοτικών τελών. Και έχουν το θράσος να μιλάνε για στήριξη σε εμάς.
  • Δεν αντιμετωπίζει το βιοποριστικό πρόβλημα των σχολικών κυλικείων τα οποία ήδη από το δεύτερο τρίμηνο, λόγω οικονομικής κρίσης αλλά και των αυξημένων απουσιών των μαθητών λόγω ιώσεων οι οποίοι ζητούν ελάφρυνση για το δεύτερο τρίμηνο.
  • Δεν αντιμετωπίζει και δεν αναγνωρίζει ότι η πόλη υπέστη τεράστια οικονομική ζημιά από την ακύρωση του Καρναβαλιού. Χιλιάδες συμπολίτες μας υπέστησαν ζημιά από το χαμένο μεροκάματο μέχρι την πεταμένη προμήθεια που έμεινε στα αζήτητα.

Στις αιτιάσεις και αιτήματα του εμπορικού-επιχειρηματικού κόσμου οι οποίοι συμβάλουν περίπου με το μισό ποσό των συνολικών ανταποδοτικών τελών,  ότι ουσιαστικά δεν κάνει κάποια κίνηση για να βοηθήσει απαντά ότι πρέπει να πληρώσει μισθούς και πετρέλαια για τα έξοδα του Δήμου. Στο επιχείρημα, ότι αν συντελέσει με την αρνητική στάση του στο κλείσιμο του 20-30% των επιχειρήσεων της πόλης, αναγκαστικά μετά και ο Δήμος της Πάτρας θα εισπράττει μειωμένα δημοτικά τέλη, αφού τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις θα είναι με λουκέτο, ενώ θα υπάρχει αυξημένο πρόβλημα με την ανεργία,  απαντά ότι φταίει το καπιταλιστικό σύστημα...

Πραγματικά προσωπικά λυπάμει από την απαξιωτική  στάση της παρούσας Δημοτικής αρχής έναντι του εναπομείναντα ιδιωτικού τομέα της πόλης, όταν βλέπεις ότι οι άλλοι Δήμοι βρίσκονται πραγματικά στο πλάι των μικρομεσαίων.