Ένα ξεχωριστό μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία του covid-19, έστειλε την Πέμπτη το πρωί το «Κουιντέτο» από το Δημοτικό Ωδείο του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.

Οι μουσικοί του «Κουιντέτου», στο πλαίσιο της συνέχισης των δράσεων στήριξης του λαού της Πάτρας, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός, βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Αγ. Ανδρέας» και ερμήνευσαν συνθέσεις κλασσικών δημιουργών, παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας, τόσο των ιδίων όσο  και των εργαζομένων και των επισκεπτών.

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι μουσικοί μονιμοποιήθηκαν σχετικά πρόσφατα, μετά από μακροχρόνιους αγώνες, έχοντας στο πλευρό τους τη Δημοτική Αρχή.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων εξέφρασε με αυτό το συμβολικό τρόπο, την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και σε όλο το υγειονομικό προσωπικό που δίνει άνιση μάχη με την πανδημία, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων στη Δημόσια Υγεία. 

Ο Δήμος στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους για άμεση κρατική χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Κάλυψη όλων των αναγκών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και υποδομές που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και έρευνας.  

Η πραγματοποίηση της «συναυλίας» από το «Κουιντέτο» του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, έρχεται λίγες μόλις ώρες από την αναφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, του Δημάρχου Πατρέων Κ. Πελετίδη, από την οποία προκύπτει ανάγλυφα η ζοφερή εικόνα που υπάρχει στη Δημόσια Υγεία και την ανάγκη αλλαγής πολιτικής και μέτρων, για να έχουμε ένα Δημόσιο Σύστημα αντίστοιχο των δυνατοτήτων της εποχής μας, με αποκλειστικό γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες.

Σε μια συμβολική κίνηση ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και μέλη της διοίκησης έδωσαν κόκκινα τριαντάφυλλα στο προσωπικό του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» (γιατρούς νοσηλευτές και υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό).


Οι μουσικοί που συμμετείχαν στη συναυλία είναι οι:

ΒΙΛΕΝ ΚΑΡΑΠΕΤΙΑΝ

O Vilen Karapetyan γεννήθηκε στη πόλη Μπακού του Αζερμπαϊτζάν .Σπούδασε στο Μουσικό Κολλέγιο και στο κρατικό ωδείο του Αζερμπαϊτζάν από όπου αποφοίτησε το 1988 αποσπώντας τιμητικό δίπλωμα Σόλο Ερμηνευτή.

Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία σε διαγωνισμούς. Ως σολίστ έχει εμφανιστεί σε πολλές πόλεις της πρώην Σοβιετικής Ένωσης με ορχήστρες όπως οι «Capriccio» , «Amadeus», Ορχήστρα Δωματίου της Αρμενίας, Ορχήστρα Δωματίου του Ερεβάν. Εχει περιοδεύσει με διάφορες ορχήστρες στην Αυστρία, Γερμανία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ελλάδα, Κύπρο, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιράν κ.α.

Από το 2004 εργάζεται ως κορυφαίος μπασίστας της ορχήστρας Πατρών. Από το 2006 διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών κοντραμπάσο.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΑΡΑΦΟΒΑ

Πήρε τα πρώτα μαθήματα βιολιού από το πατέρα της. Φοίτησε στο Special School  of  Music της Τασκένδης. Συνέχισε τις σπουδές της  στην Μόσχα στο Tchaikovsky State Conservatory με την καθηγήτρια Maia Glezarova, μετά έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με την καθηγήτρια Irina  Bochkova. 

Από το 1989 ήταν πρώτη σολίστ στην State Chamber Orchestra «Vivaldi» της Μόσχας. Έχει εμφανιστεί στη Ρωσία, Γερμανία, Ιταλία, Νότια Κορέα, Ταϊβάν, Βουλγαρία. Έχει συνεργαστεί με την National Orchestra της Ιταλίας. Από το 1991 είναι μέλος της Ορχήστρας Πατρών (κορυφαία στα πρώτα βιολιά και από το 2008 έξαρχων

Έχει λάβει μέρος ως σολίστ στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, στο Φεστιβάλ του Mozart στην Αθήνα («Μουσείο Μπενάκη»), στο Φεστιβάλ «Μέρες  Σύγχρονης Μουσικής», στο Διεθνές Φεστιβάλ στην Πάτμο. Έχει κάνει CD με την Ορχήστρα Πατρών  «L’estate» του Vivaldi (σολίστ).

ΡΟΜΠΕΡΤ ΣΜΑΓΚΟΥΛΟΒ 

Γεννήθηκε στην Άλμα-Άτα του Καζακστάν. Σπούδασε στο Special School of Music και στο State Conservatoire της Άλμα-Άτα , με καθηγητή τον V.Hess. Εργάστηκε στην Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Άλμα-Άτα. Από το 1988 ήταν μέλος στο Κουαρτέτο Εγχόρδων του Καζακστάν. Έχει συνεργαστεί με διάφορες Ορχήστρες Δωματίου και έχει κάνει ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Έχει εμφανιστεί στη Ρωσία, Ιταλία, Γερμανία, Τουρκία και Ελλάδα. Από το 1991 είναι μέλος της Ορχήστρας Πατρών.                                    

ΝΙΚΟΛΑΙ ΚΟΜΙΣΣΑΡΟΒ       

Γεννήθηκε στο Χαρκόβ της Ουκρανίας. Σπούδασε στο Special School of Music του Χαρκόβ, με καθηγητή τον I. Rozavsky  και στο State Tchaikovsky Conservatoire της Μόσχας, με καθηγητή τον V. Feygin. Συνεργάστηκε με τις Ορχήστρες Δωματίου : Tchaikovsky  Conservatoire, «Amanteus» και «Viva» της Μόσχας, καθώς και τη Συμφωνική Ορχήστρα της Μόσχας. Έχει εμφανιστεί σε πόλεις της Ρωσίας και της Ελλάδας. Από το 1991 είναι μέλος της Ορχήστρας Πατρών.

ΙΒΑΝΩΦ ΒΛΑΝΤΙΣΛΑΒ

Πολυβραβευμένος βιολιστής,  Α΄ βιολί της Ορχήστρας Πατρών και καθηγητής του Ωδείου.


Συναυλία αλληλεγύης στο υγειονομικό προσωπικό του νοσοκ. Αγ.Ανδρέας απο το Κουιντέτο του Δημ.Ωδείου