Στο άνοιγμα των εκκλησιών αναφέρθηκε ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά. 

Ο ίδιος αναφέρει:

Αδελφοί μου, Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί,

Ο πόλεμος εναντίον της Ορθοδόξου Εκκλησίας, δυστυχώς, συνεχίζεται! Oι Ναοί των Ορθοδόξων, σύμφωνα με τις χθεσινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, ανοίγουν (!), αλλά μόνο για προσευχή «κατ’ ιδίαν», δηλ. για  την ατομική προσευχή! Για την παρακολούθηση της θείας λατρείας, για την ανύμνηση του Ονόματος του Σωτήρος Χριστού, για την συμμετοχή μας στη Θεία Κοινωνία οι Ναοί των Ορθοδόξων θα παραμένουν ακόμη κλειστοί.

Παρά ταύτα οι φιλοξενούμενοι μετανάστες και Μουσουλμάνοι ως πρός το θρήσκευμα, αυτοί ανεμπόδιστα εορτάζουν το Ραμαζάνι τους! «Ραμαζάνι στη Θράκη με νταούλια, ζουρνάδες και παράνομες βεβαιώσεις. Απηγόρευσαν τον Επιτάφιο, αλλά επιτρέπουν ισλαμικά έθιμα» φωνάζει μεγαλοφώνως η ιστορική Εφημερίδα ΕΣΤΙΑ (βλ. φ. της 25ης Απριλίου, σελ. 1).

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζει «δύο μέτρα και δύο σταθμά»! Να μια ακόμη απόδειξη!

Εδώ στην ιστορική Βοστίτσα, δηλ. το Αίγιο, οι Κυβερνώντες την Ελλάδα, συγχρόνως δε ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, όχι μόνον δεν επέτρεψαν την πάνδημη περιφορά της ιεράς Εικόνος της Παναγίας Τρυπητής κατά την ημέρα της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής, αλλά και τις πινακίδες κυκλοφορίας αφαίρεσαν και πρόστιμο επέβαλαν στον χριστιανό οδηγό ενός μικρού αγροτικού αυτοκινήτου, ο οποίος αποτόλμησε να διαθέσει το όχημά του για μια σύντομη, ήρεμη δε και ανεπίσημη, ταπεινή περιφορά της ιεράς Εικόνος της Τρυπητης στους κεντρικούς δρόμους του Αιγίου, έχοντας δίπλα του ως συνοδηγό τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ!

Ακριβώς την επόμενη ημέρα ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ  η άλλοτε Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστή  δε  και εξαιρετική  καλλιτέχνης στο τραγούδι κυρία Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ανεβασμένη επάνω σε ένα ανοικτό φορτηγό, μαζί με κάποιους οργανοπαίκτες, περιφερόταν στους δρόμους και τα σοκάκια της Αθήνας και τραγουδούσε τα ωραία της τραγούδια, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. Μητσοτάκης όχι απλώς την προσκάλεσε, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΚΑΛΕΣΕ ΝΑ ΔΙΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, όπου ο ίδιος βγήκε στους δρόμους και την χειροκροτούσε με ενθουσιασμό! 

Κατόπιν όλων αυτών αποφάσισα να διακόψω την σιωπή, την οποία αυτοβούλως επέβαλα στον εαυτό μου, και να ξαναπιάσω στα χέρια μου το καριοφίλι μου, για να αγωνισθώ για την αγία μας Εκκλησία, για την Ορθοδοξία μας και για την Ελλάδα μας. Όταν ο πόλεμος μαίνεται, τότε ως γνωστόν κηρύσσεται γενική επιστράτευση! «Πας ο δυνάμενος φέρειν όπλα» επιστρατεύεται! Και οι εν αποστρατεία Στρατηγοί και αυτοί ξαναγυρίζουν στο μέτωπο! Επομένως και οι «σχολάζοντες» Αρχιερείς ξαναγυρίζουν στις επάλξεις, για να αγωνισθούν, και για να θυσιασθούν ακόμη, «για του Χριστού την πίστη την αγία και της Πατρίδος την ελευθερία»!

Επικαλούμενος, λοιπόν, την προστασίαν της Παναγίας μας, ξαναγυρίζω στο οχυρό μου! Ο Κύριος  «είη μοι Αντιλήπτωρ και Βοηθός»!

Σήμερα σας παραδίδω μια πρώτη ντουφεκιά, δηλ. μια μαχητική ομιλία, την οποία έκαμα το βράδυ της Αναστάσεως στον άδειο Μητροπολιτικό Ναό της Φανερωμένης.