Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη μετά την απόφαση της κυβέρνησης για άνοιγμα των ιερών ναών από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, για ατομική λατρεία, και την επαναλειτουργία τους από τις 17 Μαΐου.

Στη Μονή Πετράκη έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊο, με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, τους μητροπολίτες, αλλά και το πολιτικό προσωπικό που συμμετέχει στην Ιερά Σύνοδο να θερμομετρούνται πρι την είσοδό τους. Παράλληλα, απολύμαναν τα χέρια τους με αντισηπτικό.


Υπενθυμίζεται ότι οι εκκλησίες στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων θα ανοίξουν σε δύο φάσεις, από τις 4 Μαΐου, για ατομική λατρεία, ενώ οι πιστοί ενώ από τις 17 Μαΐου θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες. Ωστόσο, όπως και σε άλλους κλειστούς χώρους, έτσι και στις εκκλησίες, η παρουσία των πιστών θα γίνεται κάτω από συγκεκριμένους κανόνες, οι οποίοι θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα μέσα στις επόμενες ημέρες.