Ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα είναι οι Βρετανοί τουρίστες, καθώς όπως αναφέρει δημοσίευμα της The Sun, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, προχώρησε σε δημόσια ανακοίνωση καλώντας τους στη χώρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής ιστοσελίδας, το θερμό καλωσόρισμα της Ελλάδας, η οποία αποτελεί καλοκαιρινή πρόταση και της Bild, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη στάση άλλων προορισμών, που αναφέρουν ότι οι Βρετανοί δεν βρίσκονται και στην πρώτη γραμμή των αφίξεων. Οι Βαλεαρίδες, η Τουρκία και η Αυστρία έχουν δώσει προτεραιότητα σε άλλες εθνικότητες, ενώ οι Βρετανοί βρίσκονται πίσω στη λίστα όταν πρόκειται για ξένους επισκέπτες που είναι ευπρόσδεκτοι.

Μιλώντας στο Radio 4's Today Programme, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε: «Θέλουμε να έρθουν τουρίστες στην Ελλάδα. Φυσικά, θα λάβουμε προφυλάξεις όσον αφορά τις προϋποθέσεις πριν ταξιδέψουν, αλλά και όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν, τον τρόπο διαμονής και τις παραλίες - θα ισχύουν οι κανόνες κοινωνικής απόστασης». «Ωστόσο, καλωσορίζουμε τους τουρίστες για περισσότερα από 50 χρόνια και θέλουμε να συνεχίσουμε να δείχνουμε το είδος της φιλοξενίας για την οποία είμαστε πολύ γνωστοί», πρόσθεσε.

Πιθανά τα τεστ στους τουρίστες πριν φτάσουν στην Ελλάδα

Όπως σημειώνει η The Sun, η ελληνική κυβέρνηση συζητά με μεγάλους ταξιδιωτικούς πράκτορες του Ηνωμένου Βασιλείου με στόχο το άνοιγμα θέρετρων σε νησιά που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους Βρετανούς. Ωστόσο, οι παραθεριστές θα πρέπει να περάσουν τεστ προτού τους επιτραπεί να φτάσουν στον αγαπημένο τους ελληνικό προορισμό.

Ερωτηθείς για το αν θα ζητούσαν από τους ανθρώπους να κάνουν τεστ κορωνοϊού πριν από την πτήση, ο κ. Θεοχάρης είπε: «Το συζητάμε αυτό με τους επιδημιολόγους μας. Είναι πολύ πιθανό ότι θα έχουμε κάποιες προϋποθέσεις πριν ταξιδέψουν, αλλά φυσικά αυτό θα γίνει έτσι ώστε ο καθένας να έχει ένα μυαλό ότι όταν ταξιδεύει ότι δεν θα έρχονται σε επαφή με άτομα που έχουν τον ιό». «Μέχρι να ξεκινήσει η σεζόν, η οποία θα είναι φυσικά πολύ αργότερα από την κανονική έναρξη, η τεχνολογία σχετικά με την υγεία θα έχει βρει ακόμη καλύτερες λύσεις σε αυτά τα προβλήματα», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού.

Η Ελλάδα καλωσόρισε 33 εκατομμύρια τουρίστες πέρυσι, που έφερε 18,2 δισεκατομμύρια ευρώ στην ελληνική οικονομία - αλλά οι αριθμοί αναμένεται να είναι δραστικά χαμηλότεροι φέτος.