Σάλος προκλήθηκε στα social media από δύο αφίσες που δημοσιεύτηκαν σε ενημερωτικό δελτίου του γερμανικού υπουργείου Υγείας, και οι οποίες αποσύρθηκαν μετά τη θύελλα αντιδράσεων. Αρχικά, η αφίσα πέραν της Ελλάδας που την παρουσίαζε ως κόρη της Τουρκίας, παρουσίαζε και τη Γερμανία ως σκυλάκι της Ελλάδας. Η εικαστική επιλογή του υπουργείου Υγείας της Γερμανίας προκάλεσε όπως ήταν φυσικό και την ενόχληση της Αθήνας που διαβίβασε αρμοδίως τη δυσαρέσκειά της.

Στην Ελλάδα έγινε γνωστή η συγγνώμη του υπουργείου Υγείας της Γερμανίας μόνο για τη μία αφίσα η οποία αποσύρθηκε άρον άρον, ωστόσο στη συνέχεια, έπειτα και από αντιδράσεις που υπήρξαν από πολλούς Γερμανούς, το υπουργείο Υγείας της χώρας απέσυρε και τις δύο αφίσες και ζήτησε συγγνώμη και τις δύο.

Το επίμαχο ενημερωτικό υλικό ήταν μία πρωτοβουλία του γερμανικού υπουργείου Υγείας και του Εθνο-ιατρικού Κέντρου, η οποία παρείχε πληροφόρηση για τον κορονοϊό στους πολίτες της Γερμανίας σε 16 γλώσσες (αραβικά, βοσνιακά-κροατικά-σερβικά, κινεζικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ελληνικά, ιταλικά, κουρδικά, παστούν, περσικά, πολωνικά, ρουμανικά, ρωσικά, ισπανικά και τουρκικά).