Στην τελική ευθεία μπήκε η έκδοση της προκήρυξης για τις 36.500 θέσεις της νέας Κοινωφελούς Εργασίας. Σύμφωνα με πηγές του ΟΑΕΔ η σχετική προκήρυξη θα βγει στον «αέρα» αμέσως μετά την Πρωτομαγιά με πιο πιθανές ημερομηνίες τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Μαΐου.

Με την έκδοση της προκήρυξης θα ξεκινήσει ταυτόχρονα και η έναρξη της υποβολής αιτήσεων, όπως προβλέπει η σχετική απόφαση που έχει ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά σε τοπικό επίπεδο το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα αφορά συνολικά 846 θέσεις για τους δήμους της Αχαΐας, ενώ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος προβλέπονται 309, άρα 1.155 θέσεις εργασίας συνολικά.

Πιο αναλυτικά στους δήμους της Αχαΐας προβλέπονται οι εξής θέσεις: Δήμος Πατρέων 517, Δήμος Καλαβρύτων 119, Δήμος Δυτικής Αχαΐας 108, Δήμος Αιγιάλειας 54 και Δήμος Ερυμάνθου 45.

Αντίστοιχα, στην Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδας, οι θέσεις ανά Περιφερειακή Ενότητα κατανέμονται ως εξής: Αχαΐας 153, Αιτωλοακαρνανίας 84, Ηλείας 72. Οι ειδικότητες των θέσεων αυτών θα γνωστοποιηθούν όταν βγει στον αέρα και επίσημα το πρόγραμμα μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα του ΟΑΕΔ.

Το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα είναι μεγάλο, με δεδομένο ότι η κρίση του κορωνοϊού αύξησε την ανεργία και υπάρχουν αρκετοί πρώην εργαζόμενοι που γνωρίζουν ότι δύσκολα αυτή την περίοδο θα βρουν δουλειά.

Έτσι η προσωρινή εργασία του κοινωφελούς θα είναι μια ανάσα για τους άνεργους αυτούς. Βασικό κριτήριο θα είναι και σε αυτό το πρόγραμμα η διάρκεια της ανεργίας, ενώ θα δοθούν μόρια στους υποψηφίους με παιδιά, αλλά και στην εντοπιότητα.