Τη Δευτέρα 4 Μαΐου θα ξεκινήσει και πάλι η λειτουργία των κομμωτηρίων με διαφοροποιημένο ωράριο, καθώς ξεκινάει η σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Οι επιχειρηματίες και οι πελάτες όμως θα πρέπει να ακολουθήσουν νέους κανόνες βάσει των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκος Παπαθανάσης αναφερόμενος στην επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και των κουρείων ξεκαθάρισε πως θα λειτουργούν μόνο με ραντεβού και με δύο μέτρα απόσταση των καθισμάτων.

Νέο ωράριο στα κομμωτήρια - Μόνο με ραντεβού

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου θα αλλάξει και το ωράριο στα κομμωτήρια και τα κουρεία. Θα υπάρξει απελευθέρωση ωραρίου και πλέον από Δευτέρα έως και Παρασκευή θα είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ το Σάββατο θα είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
Ωστόσο οι πελάτες και οι πελάτισσες για να μπορέσουν να προσέλθουν θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν κλείσει ραντεβού. Μάλιστα οι επιχειρηματίες θα πρέπει σε καθημερινή βάση να έχουν ενημερωμένο το πελατολόγιο με τα ραντεβού, καθώς θα ζητηθεί σε πιθανό έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές.

Μέτρα προστασίας: Μάσκα και περιορισμός βάσει τετραγωνικών

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα προστασίας στα κομμωτήρια είναι υποχρεωτικό πλέον οι πελάτες να φοράνε μάσκες προστασίας, ενώ οι εργαζόμενοι θα πρέπει να φοράνε μάσκες και γάντια προστασίας.

Την ίδια στιγμή μπαίνουν και περιορισμένοι για το πόσα άτομα θα μπορούν να είναι μέσα σε ένα κομμωτήριο βάσει των τετραγωνικών. Συγκεκριμένα στα κομμωτήρια ισχύουν οι περιορισμοί ανά τετραγωνικά και έως 20 μέτρα θα επιτρέπονται 4 άτομα. Επίσης, ισχύει και ο κανόνας επιπέδου στα μαγαζιά. Αν ένα κατάστημα έχει δυο επίπεδα τότε δεν θα επιτρέπεται άνω των 2 ατόμων ανά 10 τετραγωνικά μέτρα.