Οι μεγάλες πυρκαγιές που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια στη Ζάκυνθο και τα χιλιάδες στρέμματα δέντρων που καίγονται έκαναν επιτακτική ανάγκη την υποστήριξη των χερσαίων δυνάμεων από εναέρια μέσα.

Μετά από αίτημα που είχε καταθέσει ο βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης στον πρώην γγ και νυν υφ. Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, η Ζάκυνθος ενισχύεται με δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, τύπου Πετζετέλ (PZL-Mielec M-18 Dromader), για την κάλυψη των αναγκών του νησιού.

«Σε συνάντηση που είχαμε στις 17 Ιανουαρίου 2020, είχα ζητήσει από τον κύριο Χαρδαλιά τη διάθεση εναέριων μέσων αποκλειστικά για τη Ζάκυνθο, τα οποία θα βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή για την άμεση αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου να έχει στη διάθεσή της όλα τα εναέρια και επίγεια μέσα προκειμένου να διασφαλίζεται η άμεση επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης τη στιγμή που εκδηλώνεται η πυρκαγιά. Στόχος όλων μας είναι το νησί μας να παραμείνει πράσινο και να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές», τόνισε, σε δηλώσεις του, ο κ. Ακτύπης.