Σε σταθερή κατάσταση παραμένει η καμπύλη της επιδημίας του κορωνοϊού στην Πάτρα και στην Αχαΐα, κρίνοντας από τα κρούσματα που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, αλλά από το σύνολο των κρουσμάτων που εκτιμάται ότι υπάρχει στην περιοχή.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας μετά τον θάνατο του 90χρονου, πατέρα του Χρήστου Χαρμπίλα που κατόρθωσε να νικήσει τον κορωνοϊό, μένοντας διασηλωνωμένος για αρκετές ημέρες στην ΜΕΘ του Αγίου Ανδρέα, οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι τρεις.

Ο ένας εξ αυτών είναι ο νεαρός πρόσφυγας από την δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι. Ο 90χρνος που έφυγε από τη ζωή έδωσε μάχη, παρά την ηλικία του, ενώ ο 52χρονος γιός του, σύμφωνα με τα όσα είχε πει στα ΜΜΕ, πίστευε από τα βάθη της ψυχής του ότι ο πατέρας του θα κατόρθωνε να βγει και αυτός νικητής.

Είναι ο έκτος νεκρός που χάνει την ζωή του από τον κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ύστερα από τον καθηγητή από την Αμαλιάδα, τον αρτοποιό από την Κάτω Αχαϊα, την ηλικιωμένη γιαγιά, τον 44χρονο με το υποκείμενο νόσημα και ένας ακόμα ηλικιωμένο που έφυγε λίγο πριν το Πάσχα.

Ελπίδα όλων είναι ο 90χρονος να αποτελέσει το τελευταίο θύμα του κορωνοϊού στην περιοχή μας. Πάντως η καμπύλη του ιού στην Δυτική Ελλάδα, παραμένει σε ένα σταθερό επίπεδο, έχοντας μία φθίνουσα τάση και πορεία κάθε μέρα που περνάει.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που γίνεται από το υπουργείο Υγείας και τη κυβέρνηση στο viber τα κρούσματα στην Δυτική Ελλάδα μέχρι την Δευτέρα, υπολογίζονταν στα 84. Ένας αριθμός αρκετά ικανοποιητικός για την περιοχή αν σκεφτεί κανείς ότι το πρώτο ομαδικό κρούσμα έγινε στην Δυτική Ελλάδα με την εκδρομή στους Αγίους Τόπους.

Εξάλλου στην αχαϊκή πρωτεύουσα υπάρχει ως νοσοκομείο αναφοράς το ΠΓΝΠ που δέχτηκε δεκάδες ασθενείς όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας και ακόμα περισσότερα ύποπτα κρούσματα, καταφέρνοντας στο να πετύχει την μη εξάπλωση του ιού.