Οι απίστευτες ύβρεις που εξαπέλυσε ο Ηλίας Γρηγόρης με αποδέκτες τον πρωθυπουργό και τους ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, έρχονται να καταρρίψουν με τη σειρά τους, με τον πλέον εμφατικό τρόπο, το περιβόητο «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς.

Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, αήθεις και χυδαίες συμπεριφορές σαν αυτήν του Ηλία Γρηγόρη δεν είναι η εξαίρεση σε σχέση με τη συμπεριφορά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ένας παγιωμένος κανόνας, με τον «Πολακισμό» να έχει γίνει πια η Μεγάλη της Κουμουνδούρου Σχολή, ως προς τη λάσπη που εξαπολύεται κατά των αντιπάλων ενός κόμματος που έγινε εξουσία συγκεντρώνοντας όλους τους πολιτικούς τυχοδιώκτες, λούμπεν στοιχεία του πολιτικού περιθωρίου, καθώς και ό, τι χειρότερο εν γένει κυκλοφορεί στις παρυφές της πολιτικής ζωής του τόπου.

Στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν καταφύγιο και φωνή έκφρασης, εκτός των άλλων, κάμποσοι «Πολάκηδες», «Καρανίκες» «Γρηγόρηδες», και πάει λέγοντας. Μόνο τυχαίο δεν είναι που ο Πολάκης έσπευσε να υπερασπιστεί, επίσης με προσβλητικούς και χυδαίους χαρακτηρισμούς, τον Ηλία Γρηγόρη, ο οποίος για «ξεκάρφωμα» έθεσε τον εαυτόν του εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς το έκανε ώστε να συνεχίσει τις υβριστικές επιθέσεις χωρίς να τις χρεώνεται το κόμμα του, για λογαριασμό του οποίου όμως θα κάνει (κι αυτός) τη «βρώμικη δουλειά».

Ιδού, λοιπόν, η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο! Θαυμάστε το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς, το οποίο ασφαλώς είναι παντελώς ανύπαρκτο. Άλλωστε, η ηθική ακεραιότητα είναι ένα αυστηρά ατομικό χαρακτηριστικό, εννοείται χρήσιμο σε πολλές εκφάνσεις του δημοσίου βίου, αλλά όχι και ένα προνόμιο συλλογικής έκφρασης.

Κατά τα άλλα, σε όσους αριστερούς επιμένουν να αυτοδιαφημίζονται πολιτικά, ως ηθικά ανώτεροι, θα τους παραπέμψω στην ιστορική φράση μιας μεγάλης πολιτικού, την παρακαταθήκη της οποίας αρέσκονται να μισούν, ωστόσο πολλοί εξ αυτών προτιμούν την πατρίδα της ως επαγγελματικό προορισμό, για τις σπουδές των παιδιών τους και για ταξίδια αναψυχής.

Η Μάργκαρετ Θάτσερ (περί αυτής ο λόγος) έλεγε: «Το να είσαι ισχυρός είναι όπως να είσαι κυρία. Αν πρέπει να λες στους άλλους ότι είσαι, τότε δεν είσαι». Παραφράζοντας τη συγκεκριμένη φράση θα λέγαμε ότι αν πρέπει να λες στους άλλους ότι από πολιτική άποψη είσαι ηθικά ανώτερος, απλώς δεν είσαι.

Την ανωτερότητα σου φροντίζεις να την επιδεικνύεις με την καθημερινή συμπεριφορά σου, με την καθημερινή πρακτική σου.

Τροφή για σκέψη, με την παράλληλη υπενθύμιση ότι οι πάσης φύσεως «Πολάκηδες» «Καρανίκες» και «Γρηγόρηδες» δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να συνυπάρξουν με τις κορυφαίες και φωτεινές προσωπικότητες της Αριστεράς που ήταν κάποτε «κόσμημα» για την πολιτική ζωή.

Ο Ηλίας Ηλιού και ο Λεωνίδας Κύρκος δεν θα τους ανέχονταν ποτέ, δεν θα δέχονταν να συμπορευτούν μαζί τους. Κι ας γνώριζαν ότι το τίμημα της πίστης τους στις αξίες του πολιτικού πολιτισμού θα ήταν να μην γευτούν την εξουσία, στην οποία άλλωστε ουδέποτε ανήλθαν.