«Περιμένω την επάνοδο όχι μόνο στην κανονικότητα αλλά και στην εκκλησιαστικότητα», τόνισε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, μιλώντας ενόψει των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για την σταδιακή άρση των περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου είπε χαρακτηριστικά: «Eφόσον το πρόβλημα είναι στον συνωστισμό, εκεί θα λάβουμε όλα τα μέτρα, θα κάνουμε αυτά που μας έχουν υποδείξει. Τώρα αν έχουν άλλους λόγους δεν το γνωρίζω». Σχολίασε τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι οι εκκλησίες θα ανοίξουν σταδιακά και δεν θα ικανοποιηθεί το αίτημα που διατυπώνει στην επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, και πρόσθεσε ότι μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις του χθες στα ΜΜΕ ένιωσε μια απογοήτευση. «Τελικά τι είναι γι’ αυτούς η Εκκλησία. Τι είναι η Εκκλησία, είναι ένα σωματείο, είναι ένα σούπερ μάρκετ;»

«Είναι χειρότερο από το σούπερ μάρκετ είναι χειρότερο από το κομμωτήριο; Τι είναι η εκκλησία δεν είναι ένας θείος οργανισμός ο οποίος έχει παράδοση 2.000 ετών;», τόνισε ο κ. Ιερόθεος. Διερωτήθηκε επίσης «Τι είναι αυτή η εξουσία και ποια είναι τα όρια της εξουσίας». Μάλιστα επικαλέστηκε μια φράση του Μαξ Βέμπερ που έλεγε ότι υπάρχουν τριών ειδών εξουσίες: η νόμιμη, η χαρισματική και η παραδοσιακή και όπως είπε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου "όταν η νόμιμη δεν αναγνωρίζει την παραδοσιακή και τη χαρισματική εξουσία έχουμε μια εκτροπή θα έλεγα. Πρέπει να γίνεται συνδυασμός και των τριών εξουσιών".

Ο ίδιος εξήγησε ότι γνωρίζει ότι η απόφαση που έστειλε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων στον Πρωθυπουργό, «κινείται περίπου σε αυτά που λέει ο Αρχιεπίσκοπος χωρίς να θέτει θέμα πίστεως».