Μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε η Πατρινή πρωταθλήτρια κολύμβησης του Παναθηναϊκού, μιλώντας στην εφημερίδα «Η Πράσινη».  

Η 28χρονη κολυμβήτρια τόνισε μεταξύ άλλων για τους στόχους που έχει για τη συνέχεια της καριέρας της.

«Το πιο τρελό όνειρο για κάθε αθλητή είναι ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω όμως να είμαι ρεαλίστρια, καθώς είναι σχεδόν ακατόρθωτο να πάρω ένα μετάλλιο εκεί, οπότε επικεντρώνομαι στους επόμενους στόχους μου.

«Παλεύω» φέτος για να καταφέρω να κατακτήσω ένα μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που θα γίνει στη Βουδαπέστη. Έχω φτάσει τρεις φορές κοντά στο μετάλλιο το 2012, 2016, 2018.

Ελπίζω οι συγκυρίες να μου χαρίσουν το πρώτου μου μετάλλιο. Και από εκεί και πέρα να πιάσω το όριο για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για να πάω για 3η φορά στην καριέρα μου στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός».

Απαντώντας για το αν σκέφτηκε ποτέ να τα παρατήσει τόνισε: «Πολλές φορές είπα «κουράστηκα και θέλω να κάνω κάτι άλλο» ή «δεν μπορώ άλλη πίεση». Νομίζω ότι στη ζωή ενός αθλητή είναι και αυτό μέσα στο πρόγραμμα. Εκεί όμως που είπα ότι θα τα παρατήσω ήταν όταν έχασα το Πανευρωπαϊκό το 2016, μου στοίχισε πολύ, όπως και η κακή μου εμφάνιση στο Ρίο.

 Είπα δεν αντέχω να είμαι άλλο… 4η! «Λύγισα» και είπα «Νόρα δεν κάνεις για κάτι καλύτερο. Θα σταματήσεις εδώ». Ήταν λάθος τεράστιο, όμως είναι ανθρώπινο.

Όμως η αλήθεια είναι πως έχω ζήσει απίστευτα πράγματα, περνάω πολύ ωραία με αυτό που κάνω. Έχω διαμορφώσει τον χαρακτήρα μου και βλέπω τα πράγματα διαφορετικά και αυτό είναι το μεγάλο μου κέρδος ότι κυνηγάω πάντα έναν στόχο κάτι μεγάλο.

Οπότε με ενοχλούν μόνο τα σημαντικά πράγματα και όχι τα μικρά καθημερινά. Σε αυτό με έχει βοηθήσει ο αθλητισμός».


21 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Πατρινή κολυμβητήρια είναι 21 φορές Πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 50μ ελεύθερο και ύπτιο και 100μ. ύπτιο και 5η στην κατάταξη με τις Ελληνίδες Πανελληνιονίκες όλων των εποχών.

Έχει συμμετάσχει τρεις φορές σε Μεσογειακούς με απολογισμό ένα χρυσό μετάλλιο, τέσσερα ασημένια και τέσσερα χάλκινα μετάλλια, τρεις φορές σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα με μία 4η θέση και δύο 5ες θέσεις, μία φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο όπου τερμάτισε 8η.

Εξάλλου έχει αγωνιστεί και δύο φορές στο Κορυφαίο αθλητικό γεγονός του Πλανήτη, τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο (16η θέση) και στο Ρίο (31η), με το Τόκιο να είναι ο επόμενος στόχος της!