Το άνοιγμα των εκκλησιών ζητεί και ο τοπικός κλήρος της Δυτικής Ελλάδας, μετά τα όσα ακούγονται για την άρση των μέτρων, τονίζοντας ότι το "ξεκλείδωμα" των ναών, θα πρέπει να είναι μέσα στις προτεραιότητες της πολιτείας.

Σύμφωνα με τα όσα τονίζουν κύκλοι του τοπικού κλήρου δεν μπορεί να ετοιμάζονται να ανοίξουν καταστήματα της αγοράς και να μην ακούγεται τίποτα για τους ναούς, τη στιγμή που η επίσημη Εκκλησία, «θυσίασε» τη μεγαλύτερη γιορτή του Ορθόδοξου Χριστιανισμού, όταν με απόφαση της Ιεράς Συνόδου υπάκουσε στις εντολές των επιστημόνων και της κυβέρνησης.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα», μιλώντας για την επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον πρωθυπουργό στην οποία ζητάει να ανοίξουν οι εκκλησίες.

«Ο κ. Ιερώνυμος έχει συγκαλέσει την Διαρκή Ιερά Σύνοδο για την Πέμπτη για να συζητηθεί η κατάσταση γιατί υπάρχει μεγάλη εσωτερική αντίδραση. Οι άνθρωποι, οι Χριστιανοί, έχουν κουραστεί να είναι έξω από το σπίτι τους που είναι η Εκκλησία και οι ακολουθίες» τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου.

Ο Μητροπολίτης Ιερόθεος αναφέρθηκε επίσης και στο συμβάν στο Αίγιο με την περιφορά της εικόνας της Παναγίας στο αγροτικό, ενώ συνέκρινε το περιστατικό αυτό με αυτό που έγινε με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και την παρουσία του πρωθυπουργού, εννοώντας ότι δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.