Το θέμα που ανέδειξε πρώτο το patrasevents.gr με τον ιερέα της εκκλησίας στο προαύλιο του νοσοκομείου «Παναγία Βοήθεια» που ήταν ο φύλακας άγγελος για τους ασθενείς που νοσηλεύονταν με κορωνοϊο, έκανε αίσθηση.

Ο πάτερ Χαρίτωνας Αθανασόπουλος είναι ένας ιερέας που σύμφωνα με πιστούς δίνει αγάπη, έχοντας κάνει σημαντικό κοινωνικό έργο, το οποίο όπως και άλλοι ιερείς φροντίζει να μη γίνεται ευρέως γνωστό, ενώ οι πράξεις του έχουν το στοιχείο της υπέρβασης για τον συνάνθρωπο.  Όπως αυτές που έκανε με τους ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό.

Ο εφημέριος στο εκκλησάκι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου είναι ο γιος του αειμνήστου π. Δημητρίου Αθανασόπουλου, μακαριστού εφημερίου του Ι. Ν. Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδος. Έχει δέκα αδέλφια, εκ των οποίων οι τρεις είναι ιερείς και η μία μοναχή.

Η οικογένεια Αθανασόπουλου και ο αείμνηστος πατέρας της είχε τιμηθεί από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο με το Μετάλλιο του Απόστολου Παύλου ενώ και ο Μητροπολίτης Πατρών του είχε απονείμει το Χρυσό Σταυρό του Αγίου Ανδρέου.

Ο πάτερ Χαρίτωνας έχει κερδίσει την εκτίμηση των πιστών της Πάτρας αφού το έργο του (όπως και ο πράξεις του) όσο και αν ο ίδιος, έχοντας ως αρχή του την ταπεινότητα, δεν το θέλει, γίνεται πλέον ολοένα και πιο γνωστό.