Δύο άτομα με παρελθόν στο παράνομο κυνήγι εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω στο κυνήγι αγριόχοιρου, σε περιοχή της Ορεινής Ηλείας μετά από κινητοποίηση του Δασαρχείου Ηλείας.

Σε συνεργασία με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πύργου και τους θηροφύλακες το προσωπικό του Δασαρχείου εντόπισε τους δύο άντρες που είχαν σκοτώσει δύο αγριογούρουνα, το ένα μάλιστα σε προχωρημένη κύηση.

Σε δηλώσεις του ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας τόνισε ότι «… εντοπίσαμε επ’ αυτοφώρο δύο συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι γνωστοί ότι ασχολούνται με το επάγγελμα του λαθροθήρα κατ´ επανάληψη, ενώ έχουν καταδικαστεί κι άλλες φορές. Είχαν σκοτώσει δύο αγριογούρουνα, μάλιστα το ένα ήταν σε προχωρημένη κύηση.

Είναι πολύ κρίμα, δεν υπάρχει καθόλου ανθρωπιά. Το βλέπεις να βγάζει από τους μαστούς γάλα. Οι λαθροθήρες τράπηκαν σε φυγή και ήδη βγάλαμε ένταλμα σύλληψης και αναζητούνται από την Αστυνομία στην περιοχή της ορεινής Ηλείας.

Αναζητούνται στο πλαίσιο του αυτοφώρου και θα σχηματιστεί δικογραφία. Οι δυο αγριόχοιροι κατασχέθηκαν και θα δοθούν σε ιδρύματα της Μητρόπολης Ηλείας, προκειμένου να καλύψουμε κάποιες ανάγκες” είπε ο κ. Λάττας. 

Ο Δασάρχης Πύργου στάθηκε στα αυξημένα φαινόμενα παραβατικότητας που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή. «Παρατηρούμε αυξημένα φαινόμενα παραβατικότητας στο κυνήγι του αγριόχοιρου, το τρυγονιού, σε παράνομη υλοτομία.

Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι μπορεί να ζούμε μία περίοδο ιδιαίτερη, λόγω του κορονοϊού, αλλά τα μέτρα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της άγριας πανίδας συνεχίζουν να είναι αυξημένα και μάλιστα τον τελευταίο καιρό είναι ακόμα πιο αυξημένα, με αποτέλεσμα να είμαστε 24 ώρες το 24ωρο στην ύπαιθρο. 

Θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι είναι κρίμα να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, γιατί αργά η γρήγορα συλλαμβάνονται και οι ποινές είναι πάρα πολύ μεγάλες τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειες τους».

Ο κ. Λάττας σχολίασε πως «.. τα αδικήματα αυτά δυστυχώς είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και επισύρουν μικρές ποινές φυλάκισης οι οποίες μετατρέπονται σε χρηματικό πρόστιμο. Βέβαια έχουμε και μία περίπτωση φυλάκισης όπου έχει γίνει έφεση και προχωράει…».

Πηγή: ilialive.gr