Μεγάλη γιορτή για την Ορθόδοξη Εκκλησία η σημερινή μέρα, αφού γιορτάζει ο Απόστολος Θωμάς.

Είναι ο μαθητής του Κυρίου που αρχικά δεν είχε πιστέψει ότι ο Χριστός αναστήθηκε, έχοντας αμφιβολίες, οπότε και εμφανίστηκε μπροστά στον ίδιο, αλλά και στους υπόλοιπους μαθητές.

Η συνάντηση των μαθητών με τον αναστημένο Διδάσκαλο, παρουσία και του Θωμά, θεωρείται από την Εκκλησία η ισχυρότερη μαρτυρία της Αναστάσεως του Θεανθρώπου.

Η παράδοση αναφέρει ότι ο Θωμάς μετά την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος πήγε και κήρυξε το Ευαγγέλιο στους Πέρσες, Μήδους και τους Ινδούς. Στην Ινδία συνελήφθη και βρήκε μαρτυρικό θάνατο.

Η μέρα αυτή είναι ξεχωριστή και για την Καστροπολιτεία της Αχάια Κλάους αφού γιορτάζει το εκκλησάκι που βρίσκεται εντός της (μαζί με το καθολικό της Αγίας Άννης).

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα πλήθος Πατρινών και επισκεπτών ανεβαίνουν στην Καστροπολιτεία για να ανάψουν ένα κερί στο εκκλησάκι και ταυτόχρονα για να απολαύσουν την άνοιξη με τα λουλούδια και τα μπουμπούκια του υπέροχο αυτού μέρος να μοσχομυρίζουν.

Η φύση αυτή την εποχή στην Καστροπολιτεία είναι στα καλύτερά της. Φέτος όμως το εκκλησάκι της Καστροπολιτείας είναι κλειστό εξαιτίας του κορωνοϊού και της πανδημίας και έτσι η Αχάια Κλάους έμεινε έρημη. Του χρόνου όμως...